«Στα μαλακά» έπεσαν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τα υβριστικά σχόλια προς μουσουλμάνο βουλευτή

«Ψαλίδι» στη βουλευτική τους αποζημίωση και προσωρινό αποκλεισμό τους από κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις

«Ψαλίδι» στη βουλευτική τους αποζημίωση και προσωρινό αποκλεισμό τους από κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις εισηγείται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο η Eπιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Αφορμή στάθηκαν τα υβριστικά τους σχόλια για μουσουλμάνο βουλευτή.

Αν και ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές περιστατικό», τελικά ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής και οι δυο βουλευτές που αποκάλεσαν «πράκτορα» τον μουσουλμάνο συνάδελφο τους Μουσταφά, φαίνεται ότι θα «πέσουν στα μαλακά».

Η εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας είναι να κοπούν περίπου 1.300 ευρώ από το μισθό τους για ένα μήνα και να αποκλειστούν από την Ολομέλεια και τις επιτροπές για 15 ημέρες.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας να καλέσει απολογία τους 4 μουσουλμάνους βουλευτές που φωτογραφίζονται με λάβαρα της Τουρκίας και με τα πορτρέτα του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ», είπε ο Ηλίας Κασσιδιάρης.

Τα τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν πήγαν στην επιτροπή. Ο Ηλίας Κασσιδιάρης έστειλε υπόμνημα με τις φωτογραφίες των μουσουλμάνων βουλευτών με φόντο την λευκή ημισέληνο και το κόκκινο αστέρι.

4 μήνες φυλακή με αναστολή στον Γερμενή

 

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής κρίθηκε ένοχος για τα επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στις 2 Μαίου του 2013. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top