Aισιόδοξος o Ζόραν Ζάεφ για λύση στο ονοματολογικό μέχρι τον Ιούλιο

Tις επόμενες μέρες μεταβαίνει στα Σκόπια ο ν. Κοτζιάς

Με δηλώσεις του σε αυστριακό ραδιόφωνο ο Ζόραν Ζάεφ εκφράζει την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Σκόπια θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα γίνει στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

ΖΑΕΦ (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ) : “Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα”.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ

Πάντως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που ετοιμάζεται να επισκεφθεί σε λίγες μέρες τα Σκόπια, έχει ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν αρκεί να λυθεί το ονοματολογικό.

Θα πρέπει, όπως έχει πει, να κάνει αλλαγές και στο Σύνταγμα, ώστε να απαλειφθούν οι όλες οι αλυτρωτικές αναφορές της γειτονικής χώρας,

Σήμερα, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top