Βράβευση Τσίπρα στο Παρίσι - «Αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου…»

«Αυτό το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό, γιατί το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός - Nέα ενημέρωση 14:24

Βραβεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, με το βραβείο πολιτικού σθένους από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Γαλλίας. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «αυτό το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του, γιατί το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας».

«Από αυτόν και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας» πρόσθεσε κατά την ευχαριστήρια ομιλία του.

«Γιατί προσπαθώ ως Πρωθυπουργός να έχω ως πυξίδα το συμφέρον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, μπροστά στο οποίο αδιαφορώ για τον πρόσκαιρο προσωπικό έπαινο ή για το πολιτικό και κομματικό κόστος των επιλογών μου» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Οι δοκιμασίες ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής μας, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015, ήταν μεγάλες. Και πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως με προσήλωση «στο σχέδιό μας και με σταθερή πυξίδα το συμφέρον των πολλών πορευόμαστε και φέρνουμε σιγά σιγά το πλοίο σε ήρεμα νερά» και επεσήμανε ότι «ακυρώσαμε στην πράξη το σχέδιο της εξώθησης της χώρας σε οργανωμένη ή και σε άτακτη χρεοκοπία».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «το καλοκαίρι του 2018, οδηγούμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα Μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία και βάζουμε τέλος σε μια παρατεταμένη περίοδο που αφήνει πίσω τις βαθιά τραύματα στην κοινωνική πλειοψηφία, στην παραγωγική δομή της χώρας, αλλά και στους θεσμούς της».

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη δημοσιονομική υπεραπόδοση, στον περιορισμό της ανεργίας, στην έξοδο στις αγορές χρήματος και στην αναβάθμιση της θέσης της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

«Και τώρα, το βασικό αιτούμενο, είναι η επόμενη μέρα της χώρας.  Για μας αυτός ο σχεδιασμός δεν εκκινεί τον Αύγουστο του 2018, αλλά προχωρά ήδη.  Και στον πυρήνα αυτού του σχεδιασμού, πρώτη προτεραιότητα είναι η στρατηγική για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ένα μοντέλο σύγχρονο, βιώσιμό και δίκαιο» τόνισε, για να καταλήξει ότι:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χτίσουμε το νέο με τα φθαρμένα υλικά.  Θα χρειαστεί κόπο, σκληρή δουλειά, δημιουργικότητα, αλλά ο σκοπός μας υπερβαίνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top