Έντονο παρασκήνιο στην Ελβετία για το Κυπριακό – Θέλουν Τσίπρα, Μέι και Γιλντιρίμ στην σύνοδο

Πιέσεις από τον ΟΗΕ προς όλους τους εμπλεκόμενους

Έντονο παρασκήνιο στην Ελβετία για το Κυπριακό

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούν τα Ηνωμένα Έθνη προς όλους τους εμπλεκόμενους που συμμετέχουν στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα στην Ελβετία, με στόχο αύριο Πέμπτη να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις και οι πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών δυνάμεων, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ελβετίας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο site του, μόνο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στις συνομιλίες, ενώ αντίθετα Αλέξης Τσίπρας και Τερέζα Μέι φέρονται να μην ευνοούν ένα τέτοιο σενάριο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει ουσιαστική προοπτική λύσης για το Κυπριακό, κάτι που όπως επεσήμανε μέχρι τώρα δε διαφαίνεται. 

Πάντως σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη που βρίσκεται στο Κραν Μοντάνα και παρακολουθεί τις συνομιλίες, ανοιχτή είναι ακόμα και η προσέλευση του ίδιου του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Ελβετία, καθώς έχει προκύψει το θέμα με τη Βόρεια Κορέα και τον πύραυλο που εκτόξευσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top