Handelsblatt: Πολιτική ήττα για Τσίπρα, δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι από Αθήνα»

Πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα διαβλέπει η Handelsblatt, η οποία εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ των δανειστών για το χρέος από αυτόν που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Έπειτα από το ναυάγιο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αυξάνεται η νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο η χώρα αντιμετωπίζει ''βαριές'' αποπληρωμές δισεκατομμυρίων, που δεν μπορούν να καταβληθούν χωρίς νέα δόση από τους δανειστές. Η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι» γράφει η γερμανική εφημερίδα, σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Η Αθήνα επιμένει για την ελάφρυνση χρέους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος δεν θα μπορέσουν στο επόμενο Eurogroup να φτάσουν σε μεγαλύτερο συμβιβασμό από εκείνον που παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα, δηλαδή για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς χρήματα μέχρι να αποδειχθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο, και αναβολή της συζήτησης για την ελάφρυνση για μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Θα είναι πολιτική ήττα για τον Τσίπρα, που οι βουλευτές του ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας και το πακέτο μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Επικίνδυνο παιχνίδι από Αθήνα»

Παράλληλα, η Handelsblatt αναφέρει ότι «ο Τσακαλώτος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη λύση στο χρέος».

«Είναι πιθανό η κυβέρνηση να απορρίψει την εν αναμονή δόση και να ρισκάρει αθέτηση πληρωμών αν δεν λάβει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για ελάφρυνση; Ο Τσακαλώτος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. ''Κανείς δεν θέλει μία αθέτηση πληρωμών τον Ιούλιο, ούτε καν οι δανειστές'', είπε. Αυτό μπορεί να είναι το χαρτί που θέλει να ανοίξει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις πριν από το επόμενο Eurogroup. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι» σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα.

«Κουρασμένος και γκρινιάρης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών»

«Οι δυσκολίες των τελευταίων μηνών έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον Τσακαλώτο. Ο 57χρονος δείχνει κουρασμένος και γκρινιάρης» σχολιάζει η Handelsblatt για τον υπουργό Οικονομικών.

«Προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί τώρα πιέσεις μέσω των ΜΜΕ» καταλήγει, αναφερόμενη στη συνάντησή του με τους ανταποκριτές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top