Ρέγκλινγκ: Ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

Στη γραμμή Σόιμπλε και ο επικεφαλής του ESM

Μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα απαιτεί την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, στο Bloomberg, εκφράζοντας παραπλήσιες απόψεις με τον  υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.    

«Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά ελπίζουμε και θέλουμε το Ταμείο να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε ο Ρέγκλινγκ στη συνέντευξή του, ο οποίος επικαλέσθηκε τη συνεργασία μαζί του  στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, για να  υποστηρίξει ότι «τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε μία επιτυχημένη συνεργασία με το ΔΝΤ» τόνισε ο Ρέγκλινγκ. 

Ο επικεφαλής του ESM εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της  Ελλάδας  οι οποίες κατά τον ίδιο δεν είναι επείγουσες  και διευκρίνισε ότι  «δεν διαθέτει πραγματικό πρόβλημα χρηματοδότησης», αν και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ έχει διαφορετική άποψη και  «επιθυμεί γρηγορότερη απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέος».

Για το  «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, υποστήριξε ότι  το πρόβλημα έχει λυθεί και αναμένεται η απόφαση για το ζήτημα τις επόμενες ημέρες. «Θα ξεκινήσουμε άμεσα και γρήγορα την υλοποίηση ορισμένων μέτρων, ενώ κάποια άλλα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top