ΣΟΝ, ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ (SHAUN THE SHEEP)

Παιδική σειρά βρετανικής παραγωγής 2007

Ο Σον είναι ένα μικρό, πανέξυπνο πρόβατο, που ζει σε μια παραδοσιακή φάρμα. Παρά το μέγεθος του, δεν ακολουθεί αυτός το κοπάδι, αντιθέτως είναι ο αρχηγός του κοπαδιού και συνήθως το οδηγεί σε τρελές περιπέτειες, διαταράσσοντας την ηρεμία του λιβαδιού

Ο Σον και οι φίλοι του πάντα βάζουν σε μπελάδες το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ, που κάνει ό,τι μπορεί για να μην ανακαλύψει ο αγρότης τι γίνεται πίσω από την πλάτη του! Ο Σον το παραδέχεται, βαριέται απλά να κάθεται και να βοσκά για αυτό και κάθε μέρα ξεκινάει μια νέα περιπέτεια για τον Σον!

  • To «Shaun the Sheep» είναι εδώ και χρόνια μια δημοφιλής παιδική τηλεοπτική σειρά, που γυρίζεται με την τεχνική stop motion (τo stop-motion είναι μια τεχνική animation κατά την οποία ένα αντικείμενο, που κινείται από κάποιον άλλον, φαίνεται να κινείται από μόνο του).
  • Ως χαρακτήρας, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία των Γουάλας και Γκρόμιτ «A Close Shave» το 1995, αλλά από το 2007 έχει τη δική του σειρά στην τηλεόραση, που προβάλλεται σε 180 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.