Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία: «Μην υποτιμάτε τον κορωνοϊό»

«Κάναμε το ίδιο λάθος και δε δώσαμε τη σημασία που έπρεπε στην Ιταλία»

Η Θεώνη Χρονοπούλου ζει στο Τρεβίζο της Ιταλίας και στην υπό καραντίνα γειτονική χώρα. Με ένα συγκλονιστικό της κείμενο, περιέγραψε όλα όσα έγιναν στην Ιταλία, πριν χαθεί κάθε έλεγχος του κορωνοϊού και προειδοποιεί και τους Έλληνες να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

Η ίδια μίλησε και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έκανε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να μην υποτιμούν τις οδηγίες των υπευθύνων για τον κορωνοϊό.

«Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα. Λίγα κρούσματα από ‘δω κι από ‘κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Παντοβα και στο Μιλανο. Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε τη σημασία που έπρεπε. Υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσής του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες», είπε, περιγράφοντας τις πρώτες μέρες που ο κορωνοϊός έφτασε στη βόρεια Ιταλία.

Όπως είπε, όταν έκλεισαν τα σχολεία όλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται, το ίδιο και όταν άρχισαν να κλείνουν τα αεροδρόμια. Θεωρούσαν τα μέτρα υπερβολές του κράτους. Κανείς δεν έμεινε στο σπίτι του, κανείς δε σταμάτησε να πηγαίνει σε καφέ και μπαρ με τους φίλους του.
Τόνισε όμως πως εδώ δεν πρόκειται για διακοπές, κάτι που κατάλαβαν καλά όταν άρχισαν οι θάνατοι.

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση σεβαστείτε τα. Μείνετε σπίτι σας. Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν. Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας. Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη», είπε.

Συμβούλεψε επίσης τους γονείς να κρατήσουν στα σπίτια τα παιδιά που μπορούν να μεταδώσουν εύκολα τον ιό και να βρουν όμορφα και δημιουργικά πράγματα για να κάνουν μαζί.

«Μη νομίζετε ότι δε θα συμβεί σε εσάς. Μείνετε στο σπίτι», είπε.
#CoronaVirus #Covid19 #StarAlithies #StarChannelTV