Δίκη Τοπαλούδη | Συγκλόνισε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας | Α' Μέρος

«Η Ελένη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου»

«Καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο ήταν η εισαγγελέας κατά τη σημερινή αγόρευσή της. Όπως είπε η ίδια, «όταν είπα ότι και νεκρή θα δικάσω, το εννοώ».

 

Στην εισαγωγή της αγόρευσής της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης για την οποία, όπως είπε, διαισθάνονταν ότι θα την αναλάβει.

 

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. ….Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας…. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση», τόνισε η εισαγγελέας και υπογράμμισε την ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη.

 

«Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, εγώ ζω με αυτή την κοπέλα….Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε "θέλω να μάθω τι έγινε". Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια.  Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιο ειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε να πίσω κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπό την αλήθεια» συνέχισε.

 

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» τόνισε.

 

Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πατέρα της Ελένης για το ήθος του και τη μητέρα για την εμπιστοσύνη της. Μάλιστα η εισαγγελέας «καυτηρίασε» και την υπόθεση της ανήλικης κοπέλας για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Αλβανός κατηγορούμενος, λέγοντας πως «ακριβώς τα ίδια έκανες και με την ανήλικη».

 

«Η Ελένη είναι συνεσταλμένο άβγαλτο κορίτσι και έφυγε από τον Διδυμότειχο, φαίνεται σα να τη βλέπω μπροστά μου. Δεν είναι αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν η Ελένη» είπε η εισαγγελέας.

 

#StarAlithies #StarChannelTV #star