ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 9.3.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη


Η κάμερα της εκπομπής στα σημεία - κλειδιά του 'Εβρου, που βρίσκονται σε συναγερμό για παράνομες εισόδους μεταναστών. Ολες οι εξελίξεις.

73 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, Εντείνονται τα μέτρα "οχύρωσης" σε όλη τη χώρα. Οι τηλεθεατές θέτουν όλα τα κρίσιμα ερωτήματα στους ειδικούς.

Ενώπιον του ανακριτή ο 24χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, που κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών σε βάρος 47χρονου επιχειρηματία.

Κοντά μας έρχεται η Αντωνία, μια δυναμική γυναίκα που έγινε μητέρα και πατέρας για τα παιδιά της. 'Εχασε το σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ είχε ένα μωρό 14 μηνών και ήταν στον 7ο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης της. 20 χρόνια μετά, μιλάει για την απώλεια που διέλυσε την οικογένειά της και για το πώς στάθηκε πάλι στα πόδια της.

Παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού, με περισσότερα από 110.000 κρούσματα και 3800 θανάτους σε 109 χώρες, από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Στην Ευρώπη έχει πληγεί σοβαρά η Ιταλία με 7375 επιβεβαιωμνένα κρούσματα και 366 θανάτους, ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο ρυθμός διασποράς του ιού. Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας στην Ελλάδα και οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Απευθείας σύνδεση με τον κ. Κωνσταντίνο Τσαούση, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, που τοποθετείται ως προς τα "σημεία των καιρών" και τις κοινωνικές αντιδράσεις για τον κορονοϊό. "Απαιτείται ανησυχία αλλά όχι πάντως και bullying προς τους ανθρώπους που νοσούν". Ζητούμενο η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία. Ποια η ατομική και η κοινωνική ευθύνη όσων πρέπει να είναι σε περιορισμό αλλά δεν το τηρούν.s59Ku6TgV_0