ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 6.2.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Απευθείας σύνδεση με την Φλώρινα και τη Λευκή Γεωργάκη, που μας μεταφέρει υπέροχες εικόνες από μια πόλη ντυμένη στα λευκά! Παρά το παχύ χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα, κάνοντας το ποτάμι να μοιάζει με καρτ-ποστάλ, αρκετοί είναι οι θαραλλέοι που κινούνται και περπατούν στους -4 βαθμούς! Απολαύστε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Το απόλυτο θαύμα της ζωής και την αναγέννηση μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ βίωσε μία οικογένεια απ' την Καρδίτσα. Ο 8χρονος σήμερα Γιάννης χρειάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και το "θείο δώρο" του δόθηκε από την ίδια την αδερφούλα του. Η 2,5 τότε ετών Κωνσταντίνα βρέθηκε συμβατή και έγινε δότρια. Η κ. Ευγενία Θέου, η μητέρα του Γιάννη, μιλά για τη μεγάλη αγκαλιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και τις μητέρες που τους υποδέχτηκαν και στάθηκαν δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους, διδάσκοντας στην ίδια το θάρρος και την πραγματική ανδρεία... Ο μικρός Γιάννης, βλέποντας την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφωνεί συγκινητικά: "Αυτή με έσωσε, δεν ήταν κάποιος άλλος ήρωας σαν αυτήν!"

Η Σοφία εργαζόταν ως μαία, βοηθώντας δεκάδες γυναίκες να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Το δικό της μωράκι γεννήθηκε αλλά εκείνη δεν το κράτησε ποτέ στην αγκαλιά της, αφού "έφυγε" από τη ζωή μετά τον τοκετό, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τρία χρόνια μετά, ο σύζυγος και τα αδέρφια της 40χρονης μαίας συνεχίζουν να αγωνίζονται για να δικαιωθεί η μνήμη της και αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατό της.

Ο Νίκος γεννήθηκε για να χορεύει αλλά ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια ακροβατικού χορού του δημιούργησε μόνιμη κινητική βλάβη. Εκείνος αγάπησε το νέο του εαυτό, έσφιξε τα δόντια και επέστρεψε δυναμικά στη γυμναστική. Καλός "άγγελος" του Νίκου είναι ο Φαίδρος, που τον συνοδεύει σήμερα στο πλατό. Ο πρώτος τεχνίτης χειροποίητων αναπηρικών αμαξιδίων στην Ελλάδα, που με τις κατασκευές του χαρίζει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ένα κομμάτι της χαμένης τους ανεξαρτησίας.


Σε ηλικία 7 ετών ο Χρήστος "πέρασε" από το φως στο σκοτάδι, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Λίγα χρόνια μετά, μια τραγωδία "χτυπά" την πόρτα της οικογένειάς του, όταν χάνονται σε τροχαίο οι συγγενείς της μητέρας του. Ο Χρήστος, παρά την απώλεια όρασης, κατορθώνει να σπουδάσει παιδαγωγικά, ώστε να στέκεται δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.


Σκληροί κακοποιοί έκλειναν ερωτικά ραντεβού με γυναίκες και στη συνέχεια τις κρατούσαν όμηρους σε εγκαταλελειμμένα γραφεία και διαμερίσματα της Αθήνας. Τις κακοποιούσαν βάναυσα, τις βίαζαν και τις λήστευαν. 'Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Hz8jnBbo1oE