ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 2.7.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Μαζί μας ο μαχητικός ποινικολόγος  Απόστολος Λύτρας. Ο δικηγόρος της Ιωάννας, της 34χρονης που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι, στην επίθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου, που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του. Ο δικηγόρος της οικογένειας της 35χρονης, που δολοφονήθηκε από τη σύντροφο του πρώην συζύγου της στο έγκλημα του Κορωπίου. Μοιράζεται μαζί μας αλήθειες και στιγμές.

 

Η τραγωδία στο Μεσολόγγι μετατράπηκε σε νέα ζωή. Υπέκυψε στα βαριά τραύματά του ο 16χρονος, που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Το μεγαλείο ψυχής των γονιών του, που δώρισαν τα όργανά του. Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του παιδιού στην εκπομπή μας.

 

Μαζί μας ο Τζον Λεβί Ριανό, ο χαμογελαστός και ταλαντούχος Φιλιππινέζος του MASTERCHEF 4, που λατρεύει τα ταξίδια και τις ξεχωριστές γεύσεις. Το χαμογελαστό αγόρι του μαγειρικού διαγωνισμού που "μπλέχτηκε" με την κουζίνα, γιατί κανείς από την οικογένειά του δεν ήξερε να μαγειρεύει.

 

Ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Μήτσαινας μας ενημερώνει για το περιεχόμενο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που αφορά στην ψυχική κατάσταση του αστυνομικού που κατηγορείται πως σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και μια συνάδερφό της, έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν. Η παροδική καταθλιπτική διαταραχή και η πλήρης συνείδηση της πραγματικότητας τη στιγμή που τελούσε την ανθρωποκτονία. Τα ζητήματα που τίθενται προς διερεύνηση και η συγκινητική στάση της μητέρας του 39χρονου θύματος, που μεγαλώνει τα παιδιά ως δεύτερη μάνα. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

 

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Εφετείο Κοζάνης η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου για τη δολοφονία του 23χρονου. Κοντά μας ο διακεκριμένος ποινικολόγος κ. Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, μας μιλά για τα "σκοτεινά" σημεία της δικογραφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θεωρώ ότι από τα στοιχεία για τον πατριό προέκυπτε ξεκάθαρα ότι δε θα μπορούσε να βρίσκεται την ημέρα και την ώρα που έγινε το έγκλημα στην Κοζάνη". Οι οικονομικές προστριβές του Κωστή με την οικογένειά του, που δε συνιστούν απαραίτητα οικονομικό κίνητρο για τον φόνο, αφού η μητέρα και ο πατριός του ήταν οι κληρονόμοι και τελικοί αποδέκτες των δανειακών χρεών του. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

 

#StarAlithies #StarChannelTV #star
tAX6Qb9C7v8