ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 13.1.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Απευθείας σύνδεση με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε στους τραγικούς γονείς, που αντίκρισαν για πρώτη φορά κατά πρόσωπο τους δολοφόνους της κόρης τους. Το ξέσπασμα και η σπαρακτική κραυγή της μάνας: " Εγώ θα σας πάρω την ψυχή σας, καταστρέψατε τη ζωή μου, πήρατε το παιδί μου". Αποκλειστικά πλάνα από την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων στο Δικαστήριο.

Στο "σκαμνί" σπείρα 34 ατόμων για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. Με 7000 ευρώ "ταρίφα" φαίνεται ότι πάντρευαν, με "λευκούς" γάμους, Ελληνες με αλλοδαπές, οι οποίες και κατέληγαν σε οίκους ανοχής. Μεταξύ των συλληφθέντων συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ένας αστυνομικός, ένας ιδιοκτήτης γραφείου ευρέσεως εργασίας αλλά και ιερόδουλες. Η καταγγελία που "ξετύλιξε" το κουβάρι της υπόθεσης. Οι χαρακτηριστικές συνομιλίες με υποψήφιους γαμπρούς, που "έκαψαν" τα μέλη της σπείρας. Αστεγοι, άνεργοι και εξαρτημένοι από ουσίες τα "θύματα" των επιτήδειων, που εκμεταλλεύονταν την οικονομική ανάγκη τους. Η πιθανή υπόθεση trafficking που κρύβεται πίσω από την ιστορία. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Αποτίουμε φόρο τιμής στον επιχειρηματία Θόδωρο Νιτσιάκο, τον "Βλάχο" της Ηπείρου, που μέσα από το έργο του και την "αυτοκρατορία" που έχτισε έκλεισε όλη την πατρίδα του μέσα στην αγκαλιά του. Η συνεργασία της Ζήνας Κουτσελίνη με τον μεγάλο "Ευεργέτη της Ηπείρου" και η συγκίνησή της για τον ξαφνικό χαμό του. Το όραμα και η παρακαταθήκη του για το μέλλον.


nRU7Zi4Q3cQ