ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 12.3.2020 - Καλεσμένη η Ηλιάνα Βλάχου!

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη


Αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια του θανάτου της 24χρονης δασκάλας, που πάλευε με τη νευρική ανορεξία. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς της. Ερχονται κοντά μας από την Εύβοια αναζητώντας απαντήσεις για το θάνατο της όμορφης Γιολάντας, που είχε φτάσει τα 29 κιλά, παλεύοντας με το "τέρας" της νευρικής ανορεξίας.

Κοντά μας έρχεται η Ηλιάνα Βλάχου, που αποχώρησε από το MASTERCHEF. Μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά και τα όνειρά της. Η αγάπη της για τη μαγειρική. τη θάλασσα και τα ταξίδια.


Απευθείας σύνδεση με το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, όπου παρέμεινε για ώρες δεμένο το οχηματαγωγό Blue Star Mykonos, καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας, για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής. Η δημοσιογράφος του Limnosreport.gr, Νατάσα Ταραράκη, μας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τα ερωτηματικά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ μας μεταφέρει το ρεπορτάζ για όσα αναμένεται να ισχύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα ως προς τον έλεγχο εξάπλωσης του κορονοϊού. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τα χειρότερα σενάρια, και νομοθετικά και πρακτικά, λαμβάνοντας υπόψην τις προβλέψεις για πιθανή ραγδαία διάδοση του ιού. Οι έκτακτοι διαγωνισμοί στην Αστυνομία και ο εκτελωνισμός μεγάλων ποσοτήτων μασκών, γαντιών αλλά και απολυμαντικών ειδών για τον εξοπλισμό αστυνομικών τμημάτων και περιπολικών. Το ενδεχόμενο να τεθούν ολόκληρες περιοχές σε καραντίνα και η εισήγηση για τον καθορισμό του σχετικού νομικού πλαισίου τήρησης. Τί προβλέπει το Διεθνές Πρωτόκολλο για τη διαχείριση όσων αποβιώνουν απ' τη νόσο.

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού χαρακτηρίζεται πλέον ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ενώ εντείνονται τα μέτρα πρόληψης αλλά και καραντίνας σε όλες τις πληττόμενες περιοχές. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το 10% των κρουσμάτων στη χώρα μας παραμένει αχαρτογράφητο ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΥΝ συνολικά 100 εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα. Ολες οι λεπτομέρειες και αναλυτικά στατιστικά στοιχεία στο ρεπορτάζ.


Απευθείας σύνδεση με το Υπουργείο Υγείας και τη δημοσιογράφο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR Κατερίνα Παπακωστοπούλου, που μας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Ποιος ήταν ο 66χρονος, το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, που κατέληξε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι προσωπικές μας ευθύνες, τί πρέπει να προσέξει όποιος ταξίδεψε πρόσφατα αλλά και οι εποχικές ιώσεις στα παιδιά, που πιθανόν μπερδεύουν με τα συμπτώματά τους.

Η Θεώνη Χρονοπούλου, η Ελληνίδα που ζει στο Οντέρτσο, μία πανέμορφη πόλη στην επαρχία του Τρεβίζο στην Ιταλία, απευθύνει έκκληση στους συμπατριώτες μας να τηρήσουν πιστά τα προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς αυτό ακριβώς δεν έκαναν οι γείτονές μας! "Οταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία, οι γονείς διαμαρτύρονταν για το πού θα αφήνουν τα παιδιά τους! Οταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Το θεωρούσαμε υπερβολή! Και κανείς δεν έμενε στο σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους... Δεν καταλάβαμε πως δεν είναι διακοπές! Κι άρχισαν οι θάνατοι...". Μια μαρτυρία που συγκλονίζει και μας κάνει πραγματικά να σκεφτούμε και να συναισθανθούμε το μερίδιο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης του καθενός σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση.

Απευθείας σύνδεση με την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής και Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα Εβρου, εκεί που οι φαντάροι και οι αστυνομικοί έρχονται για να κάνουν το σταυρό τους, προτούν πιάσουν υπηρεσία στα φυλάκια των συνόρων. Ο Ηγούμενος Βαρθολομαίος εκφράζει την αγάπη και τη στήριξή του στους "φύλακες - άγγελους" της πατρίδας, όπως χαρακτηρίζει τους στρατευμένους και μιλά για τις λειτουργίες, που ακούγονται μέχρι την άλλη μεριά. "Δίνουμε τη μαρτυρία μας και οπτικά και ηχητικά στους απέναντι". Μια ανιδιοτελής αγκαλιά στήριξης και προσφοράς.
#StarAlithies #StarChannelTV
ZjBTHHegQWQ