Αν θέλεις να φτιάξεις μία νηστίσιμη και νόστιμη συνταγή για αυτές τις τελευταίες μέρες της νηστείας, μία καλή ιδέα είναι να μαγειρέψεις χταπόδι στιφάδο.
Νηστεύετε; Δείτε μία σούπερ νηστίσιμη και light συνταγή
Κι αν ψάχνεις μία εύκολη και γρήγορη συνταγή δες αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Γαρίδες σαγανάκι με ούζο- Τέτοιο νόστιμο φαγητό δεν έχετε ξαναφάει!
Υλικά της Συνταγής
· 1,200 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
· 4 λευκά ξερά κρεμμύδια
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 2 φύλλα δάφνης
· 100 γρ. κόκκινο κρασί
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· 250 γρ. νερό
· ½ κ.γ. γαρίφαλο
· ½ κ.γ. μπαχάρι
· 400 γρ. ντομάτα κόν κασέ
· 2 κ.σ. μηλόξυδο
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 6 φέτες φρέσκου ψωμιού
Αγκινάρες με πατάτες γιαχνί - Η νηστίσιμη συνταγή της εβδομάδας
Εκτέλεση της Συνταγής
· Αρχικά, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με το ξύδι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει, για περίπου 30’.
· Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το σουρώνουμε και μεταφέρουμε τα υγρά του σε ένα μπολ.
· Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια στο ξύλο κοπής.
· Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
· Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε σε φέτες το σκόρδο και τα σοτάρουμε στη κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι καθώς ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για 4’.
· Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
· Προσθέτουμε στη κατσαρόλα, το ζουμί που βράσαμε το χταπόδι, το νερό τη ντομάτα κόν κασέ, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, λίγο αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
· Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα, για περίπου 60’.
· Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
· Σερβίρουμε με φέτες φρέσκου ψωμιού και απολαμβάνουμε.
Δείτε το breakfast@star