Ποια Ελληνίδα σχεδιάστρια έντυσε την Claudia Schiffer

Ολο το παρασκήνιο από τα Βρετανικά βραβεία μόδας

Η τελετή απονομής των Βρετανικών βραβείων μόδας, που έγινε στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, δεν τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του νικητή, αλλά για δύο, εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ο ένας ήταν τι φόρεσε η Claudia Schiffer και ο δεύτερος το γεγονός ότι η Naomi που ήταν να παντρευτεί χθες Τρίτη, τελικά δεν παντρεύτηκε, για να πάει στα βραβεία!

Ήταν μία από τις πλέον λαμπερές ��αι φαντασμαγορικές βραδιές που διοργανώθηκαν στην Βρετανική πρωτεύουσα προς τιμήν του Alexander McQueen, που βραβεύθηκε μετά θάνατον.

Το παρόν, ανάμεσα σε πολλές άλλες σχεδιάστριες, γνωστές και μη, έδωσε η Victoria Beckham, ως υποψήφια σχεδιάστρια πλέον και όχι με την ιδιότητα της συζύγου David Beckham, η οποία, ενώ έξω είχε το κρύο της αρκούδας, εκείνη επέλεξε να εμφανιστεί με ένα φόρεμα από την δική της συλλογή για την άνοιξη και το… καλοκαίρι του 2011, με «καυτό» σκίσιμο στο αριστερό πόδι! Πώς θα δείξει το καινούριο φόρεμα αν δεν το βάλει; Εχει καμία σημασία ότι έξω είχε 5 βαθμούς; Καμία απολύτως.

Από την άλλη, η Naomi Campbell, που έλαβε βραβείο ειδικής αναγνώρισης για την προσφορά και την επιρροή της στο χώρο της μόδας τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν ντυμένη πιο… λογικά, με μαύρη στενή τουαλέτα και γούνα. Με την διαφορά ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε αφήσει η ίδια να διαρρεύσουν, η χθεσινή ημερομηνία ήταν η ημέρα που η Naomi θεωρητικά θα παντρευόταν. Λίγο δύσκολο βέβαια να παντρεύτηκε στην Αίγυπτο όπου σχεδίαζε να ντυθεί νύφη και μετά να «πετάχτηκε» στο Λονδίνο, αλλά εκτός από αυτό, ούτε βέρα φορούσε, ούτε τίποτα!

Λίγη ώρα μετά την άφιξή της, κατέφθασε η Claudia Schiffer, η οποία επέλεξε ένα δίχρωμο μίνι φόρεμα σε άσπρο και μαύρο, με χρυσή λεπτομέρεια στην μέση, δια χειρός της Ελληνίδας σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, που ως γνωστόν διαπρέπει στο εξωτερικό.

Τα βραβεία μάλιστα είχαν ακόμη και πρωθυπουργική παρουσία. Ο λόγος για την σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, Samantha, η οποία επέλεξε μία μακριά τουαλέτα του σχεδιαστή Osman Yousefzada.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η Phoebe Philo του Οίκου Celine, η οποία κατέκτησε το βραβείο καλύτερου Βρετανού σχεδιαστή της χρονιάς, βραβείο το οποίο μάλιστα έλαβε από την κόρη του Mig Jagger, Bianca Jagger. Το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας πήγε στον Oίκο Βurberry.