Μπέλλα Κυδωνάκη: η αφιέρωση «στον άγγελο μου, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου»

Τι μεταφυσικό σημάδι έλαβε η αστρολόγος;

Τις υπαρξιακές αναζητήσεις και τους μεταφυσικούς προβληματισμούς της μοιράστηκε η Μπέλλα Κυδωνάκη μέσω του προσωπικού της site.

Η αστρολόγος, που έχασε πριν μερικές εβδομάδες τόσο ξαφνικά τον γιο της Γιάννη, έγραψε ένα κείμενο με τίτλο «αφιερωμένο στον Άγγελό μου, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου…» και το οποίο μιλά για την ύπαρξη των Αγγέλων στους οποίους όπως η ίδια λέει, πιστεύει.

Ο λόγος που έγραψε αυτό το κείμενο, είναι ένα σημάδι που έλαβε, τη στιγμή που είχε αρχίσει να αμφισβητεί τα πάντα μετά το θάνατο του γιου της:

«Ζητώντας αποδείξεις που τις ορίζει πλέον η ψυχή μου και αναζητώντας ένα σημάδι για να πιαστώ, αναγνωρίζοντας την επιτακτική μου ανάγκη να επικοινωνήσω για να μειωθεί ο εφιαλτικός πόνος του φυσικού μου σώματος, λόγω του αιφνίδιου αποχωρισμού και βρισκόμενη πλέον εμπρός σε ένα ερωτηματικό, αν πέρα του ορατού κόσμου υπάρχει τελικά το αόρατο, το οποίο όχι μόνο πρέσβευα αλλά το δίδασκα, το διαλαλούσα με μεγάλη πίστη και ήταν όπως έλεγα η ίδια μου η ζωή. Και να, τώρα που βρέθηκα ξαφνικά σε αυτόν το αιφνίδιο και τρομακτικό θάνατο, αμφισβητώ τα πάντα».

Και συνεχίζει: «παρόλο που έκανα γενναίες προσπάθειες να ακούσω τα παρήγορα λόγια πολλών εγώ δεν έβρισκα πουθενά ανακούφιση. Το σημάδι που ζητούσα ήρθε ξαφνικά, αναπάντεχα από μια φωτογραφία που έλαβα με έναν μεγάλο και γαλήνιο Άγγελο που μου είχε στείλει μια φίλη μου με την λέξη από κάτω τώρα «ο Γιάννης σου είναι Άγγελος». Αυτή ήταν ίσως η πρώτη μικρή αχνή ηλιαχτίδα που μπήκε μέσα μου και κάπως για ένα λεπτό με ανακούφισε. Αν και η παιδεία μου και η πορεία τόσων χρόνων ήταν μόνιμα με μεταφυσικές, φιλοσοφικές και θεολογικές ενασχολήσεις, τίποτε δεν ήταν ικανό να με ανακουφίσει. Με μια ματιά που έριξα στην φωτογραφία σαν κάτι μέσα μου πολύ μικρό και ανεπαίσθητο να άλλαξε και ένοιωσα να με λυτρώνει από τις σκιές μου».

Ποιο ήταν αυτό; όπως περιγράφει στη συνέχεια, οι Άγγελοι για την ύπαρξη των οποίων διάβαζε αλλά και έψαχνε πολλά χρόνια:

«Εδώ και πολλά χρόνια διάβαζα και έψαχνα για τους Αγγέλους. Κυρίως τους συνδύαζα με την Αστρολογία και ιδιαίτερα τους 4 Αρχαγγέλους που είναι συνδεμένοι με τα τέσσερα στοιχεία και τελικά σκέφτηκα ότι πάντα μου άρεσαν και με έκαναν να νοιώθω όμορφα. Πιάστηκα από εκεί για να μπορώ να νοιώσ�� εντός μου το φως και άρχισα να ψάχνω επιτακτικά όλες τις πληροφορίες για τους Αγγέλους».

Στο τέλος του κειμένου της, καταλήγει με μια αναλυτική περιγραφή του ποιοι είναι και τι ακριβώς είναι οι Άγγελοι, την οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες της…