Παλιές Eurovision και σουξέ μας θύμισαν τα τέσσερα τραγούδια

Κάνε κλικ και δες τι μας έφεραν στο μυαλό οι υποψήφιοι για το Μάλμε

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Τα ακούσαμε μία, τα ακούσαμε δύο, τα ακούσαμε τρεις και συνεχίζουμε να τα ακούμε τα τέσσερα κομμάτια που διεκδικούν την γαλανόλευκη «βούλα» για την φετινή Eurovision. Ενώ τα ακούμε, όμως, το μυαλό μας πάει σε παλιότερες συμμετοχές στον διαγωνισμό, αλλά και σε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες...!

1. Koza Mostra και Αγάθωνας

Την περσινή συμμετοχή της Μολδαβίας, αλλά και κάτι από Goran Bregovic μας έφερε με την πρώτη στο μυαλό το «Alcohol Is Free».

Ο Pasha Parfeny τραγούδησε στο Αζερμπαϊτζάν το «Lautar» και πήρε την τέταρτη θέση, ενώ ο balkan ήχος του υποψήφιου τραγουδιού μας, ειδικά στο ρεφρέν του, μας παρέπεμψε στο «Kalashnikov» του Βόσνιου συνθέτη.

2. Alex Leon – Giorgina

Τι θα μας θύμισε το «πάντρεμα» Ανατολής και Δύσης στο «Angel» και ο τρόπος που τραγουδά η Giorgina; Το «Last Kiss» της Ishtar, που έκανε σουξέ και στην Ελλάδα το 2007!

3. Θωμαή Απέργη

Όσο κι αν η Ελληνίδα τραγουδίστρια ξεκαθάρισε πως το «One Last Kiss» δεν μοιάζει με το «Satelite» της Γερμανίας που κέρδισε την Eurovision του 2010, ο ρυθμός του τραγουδιού εκεί μας παραπέμπει!

Επίσης, το υποψήφιο τραγούδι «φέρνει» λίγο και στην περσινή συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision, το «L’ Amor E Femmina», με το οποίο η Nina Zilli κατέκτησε την ένατη θέση.

4. Αγγελική Ηλιάδη

Το τσιφτετέλι «Χίλιες Και Μία Νύχτες» δεν μας παρέπεμψε τόσο «χτυπητά» σε κάτι από παλιότερη Eurovision, αλλά... τύφλα να 'χουν ο Ονούρ, η Σεχραζάτ, η Σιλά και ο Σουλεϊμάν!

Πάντως, το τραγούδι έχει «άρωμα» από Sertab και «Everyway That I Can», Sirusho και «Quele Quele», αλλά και θυμίζει αρκετά από τα ανάλογα σουξέ που ακούμε στις πίστες και μας πιάνει το μερακλαντάν και η επιθυμία για λουλουδοπόλεμο!

Στις 18 του μήνα ας ψηφίσουμε εκείνο που ο καθένας θεωρεί καλύτερο και... καλή μας επιτυχία τον Μάιο στη Σουηδία!!!