Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο «μετρ του τρόμου» που απεχθανόταν τον έρωτα

Η μυστηριώδης σχέση με τη σύζυγό του Άλμα Ρεβίλ

Σαν σήμερα πριν από 124 χρόνια γεννήθηκε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Συχνά τον αποκαλούσαν και ως ο «μετρ του τρόμου» ή «Άρχοντα του σασπένς», καθώς ήταν ένας πρωτοπόρος σκηνοθέτης στα ψυχολογικά θρίλερ.

Σαν σήμερα εξαφανίστηκε ο συγγραφέας του «Μικρού Πρίγκιπα»

Ο Άλφρεντ προτιμούσε τις ξανθιές πρωταγωνίστριες και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες σχεδόν τις ταινίες του εμφανίζεται ο ίδιος σε ρόλους κομπάρσου.

Οι πανέμορφες γυναίκες του Χίτσκοκ τύλιγαν στα δίχτυα τους αθώους άντρες, αλλά στο τέλος πάντα τιμωρούνταν. Η εμμονή του σκηνοθέτη στη τιμωρία των «κακών» γυναικών, οδήγησε πολλούς θεωρητικούς να γράψουν ότι ο Χίτσκοκ ήταν μισογύνης..

Η μυστηριώδης σχέση με τη σύζυγό του

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ήταν παντρεμένος με την Άλμα Ρεβίλ. Δούλευαν και οι δύο στο στούντιο «Famous Players-Lasky» και ο Χίτσκοκ τόλμησε να της ζητήσει να βγουν ραντεβού, τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους.

Της έκανε πρόταση γάμου σε ένα πλοίο, όταν η Άλμα υπέφερε από ναυτία και κόντευε να λιποθυμήσει. Ο Χίτσκοκ έλεγε πάντα ότι την αιφνιδίασε όταν ήταν αδύναμη για να αναγκαστεί να του πει το «ναι»....

Σαν σήμερα καθιερώθηκε το σήμα V της νίκης από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη σύζυγό του  Άλμα Ρεβίλ / Φωτογραφία AP

Τους ένωνε το πάθος τους για τον κινηματογράφο και η τελειομανία τους. Όμως, η σεξουαλική τους ζωή παρουσίαζε πολλά προβλήματα.

Ο Χίτσκοκ είχε δηλώσει ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με τη σύζυγό του μόνο μία φορά και αποτέλεσμα ήταν η κόρη τους, Πατρίσια. Έλεγε ότι το σεξ του φάνηκε μία εξαιρετικά δυσάρεστη διαδικασία, την οποία δεν ήθελε να επαναλάβει ποτέ....