Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έσκυψε το κεφάλι στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πριν από 26 χρόνια σκοτώθηκε σε τροχαίο η θλιμμένη πριγκίπισσα

Νέα ηχογραφημένα ντοκουμέντα με τη φωνή της πριγκίπισσας Νταϊάνα «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας 26 χρόνια μετά τον θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι / βίντεο mega

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997, πριν από 26 χρόνια, κηδεύτηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η τελετή, την οποία παρακολούθησαν 2,5 δισ. τηλεθεατές, πραγματοποιήθηκε επτά ημέρες μετά τον τραγικό θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου της χρονιάς εκείνης.

Πέθανε ο Αλ Φαγέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του και της Νταϊάνα

Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Λονδίνου για να αποχαιρετήσουν τη θλιμμένη πριγκίπισσα, ακολουθώντας τη διαδρομή από το παλάτι του Κένσιγκτον ως το κτήμα της οικογένειας Σπένσερ στο Αλθορπ. 

Η πριγκίπισσα Νταΐάνα και οι δύο γιοι της, Γουίλιαμ και Χάρι / AP

Οι δυο της γιοι, Γουίλιαμ και Χάρι ακολούθησαν τη νεκρική πομπή στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, στο πλευρό του πατέρα τους, Καρόλου, και του θείου τους, Ερλ Σπένσερ. Η πομπή πέρασε και έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου στέκονταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον θάνατό της

Γουίλιαμ και Χάρι / AP

Ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε μια θυελλώδη σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Καθώς το φέρετρο περνούσε από μπροστά της, η βασίλισσα έκανε μια πραγματικά σπάνια κίνηση: Έσκυψε το κεφάλι της. 

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα / AP

Νταϊάνα: «Ο γάμος με τον Κάρολο ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου»

Το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα 

Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ, προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο οδηγός του οχήματος Ανρί Πολ, αλλά και ο ίδιος ο Φαγιέτ. 

Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγιέτ προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα και βρήκαν τραγικό θάνατο / AP

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε, αλλά δεν έχασε τη ζωή της. Ο συνοδηγός, Τρέβορ Ρις Τζόουνς, μέλος της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας Φαγιέτ, τραυματίστηκε ελαφρά. 

Η πριγκίπισσα Νταΐάνα και η βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Μέχρι να απεγκλωβιστεί η Νταϊάνα από το όχημα, στο σημείο είχαν σπεύσει παπαράτσι στους οποίους η πριγκίπισσα ψέλλισε: «Αφήστε με ήσυχη». Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, καθώς πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ενώ όπως διαπιστώθηκε, λόγω της σύγκρουσης, η καρδιά της, είχε μετατοπιστεί προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Οι προσπάθειές των γιατρών δεν είχαν αποτέλεσμα και η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.