Ο Μητσοτάκης σε ρόλο… Πυθίας: Ο χρησμός για τις εκλογές από την Ιαπωνία

Προαναγγελία ανακοίνωσης ψηφοδελτίων από τον Γιάννη Οικονόμου

Έναν… χρησμό για την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία.

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», είπε ο πρωθυπουργός.

Η εκλογική αναμέτρηση μετά το Πάσχα του 2023 (16 Απριλίου) δεν είναι, φυσικά, κάποια μεγάλη αποκάλυψη. Δεδομένου ότι – μετά βεβαιότητας – θα οδηγηθούμε δύο φορές σε εκλογική αναμέτρηση λόγω απλής αναλογικής, το να μην έχουμε εκλογική αναμέτρηση μετά το Πάσχα θα έπρεπε να έχουμε προσφυγή στις κάλπες αρχές Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

O viral διάλογος Μητσοτάκη με πολίτη και ο «χρησμός» για τις εκλογές

Η ατάκα του Νίκου Δένδια για την ημερομηνία των εκλογών

Δηλαδή να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες, κάτι που φαντάζει αδύνατο.

Έρχεται νέα «επιταγή ακρίβειας» το Πάσχα και μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Η αποδρομή του κ. Μητσοτάκη για «κάποιες εκλογές» μεθερμηνεύεται από πολλούς σαν μήνυμα ότι θα υπάρχει εκλογική αναμέτρηση και πριν το Πάσχα. Αλλιώς, θα έλεγε ο πρωθυπουργός ευθέως πως «οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα».

Έκτακτο επίδομα Πάσχα και παράταση του Market Pass - Σενάρια για νέα μέτρα

Δεδομένου ότι τα σενάρια θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να προσανατολίζεται σε διπλή εκλογική αναμέτρηση, στις 2 ή 9 Απριλίου και τις 7 ή 14 Μαΐου, θεωρείται πολύ πιθανόν να έδωσε… ισχυρό hint για την ημερομηνία των εκλογών.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Προαναγγελία ανακοίνωσης ψηφοδελτίων από τον Γιάννη Οικονόμου

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Μητσοτάκης: Τα έξι ονόματα που είπατε δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου!

Προαναγγελία ανακοίνωσης ψηφοδελτίων από τον Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

«Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα έχουμε ανακοινώσεις ονομάτων. Όταν τα ανακοινώναμε εδώ και καιρό μας έλεγαν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και διαψεύστηκαν. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων. Θα αποτελούν την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.