Οι νέες απειλές Ακάρ κατά Ελλάδας ανεβάζουν τη «θερμοκρασία» στο Αιγαίο 

Δένδιας από Βιετνάμ: Το Δίκαιο της Θάλασσας να εφαρμοστεί παγκοσμίως

Νέες απειλές κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα αυτοάμυνας για τα εξοπλισμένα νησιά του Αιγαίου. Την ανάγκη να εφαρμόσουν όλες οι χώρες το Δίκαιο της θάλασσας επισήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που επισκέπτεται το Βιετνάμ και την Καμπότζη.  

Αμόκ του τουρκικού Υπ. Άμυνας κατά Ελλάδας για τις επισκέψεις σε νησιά!

«Συμφωνήσαμε, εμείς και το Βιετνάμ, να έχουμε στενές διαβουλεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας, να κατανοήσουμε τις θέσεις η μία χώρα της άλλης, και να εργαστούμε μαζί για την εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και την εφαρμογή του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» διαμήνυσε ο Ν. Δένδιας.    

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη δήλωσή του από το Βιετνάμ  

Στο Βιετνάμ ο Δένδιας: Συνάντησε τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας

Για «δικαίωμα αυτοάμυνας» μιλάει προκλητικά ο Ακάρ   

Η χώρα μας στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την ώρα που στην Άγκυρα ο Χουλουσί Ακάρ, λέει ότι «οι Έλληνες κάτι ετοιμάζουν» με το να εξοπλίζονται συνέχεια, ενώ απειλεί ανοιχτά τη χώρα μας για τα νησιά του Αιγαίου. 

«Στα νησιά υπάρχουν αεροδρόμια, άρματα μάχης, πυροβόλα, έβαλαν από όλα. Ε, τώρα αυτό δεν γεννά σε μας το δικαίωμα της νόμιμης αυτοάμυνας; Αυτός ο εξοπλισμός και τα όπλα τα οποία τοποθετήθηκαν μπροστά στη μύτη μας, δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία;» δήλωσε με τη μορφή ερωτήματος ο Ακάρ, ενώ πρόσθεσε: «Τι θα συμβεί αν να αντιδράσουμε εμείς σε όλα αυτά;». 

Πού θα πάει το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Στο «ναδίρ» η δημοτικότητα του Ερντογάν 

Η δημοτικότητα του Ερντογάν πάντως πέφτει όλο και περισσότερο και τα γκάλοπ τον εμφανίζουν να χάνει από όλους τους συνυποψηφίους που μπορεί να συναντήσει στην τελική μάχη των ερχόμενων εκλογών. 

Εκνευρισμός στην Άγκυρά από τις συμφωνίες μας με τη Σαουδική Αραβία 

Οι Τούρκοι έχουν εκνευριστεί από την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη και την Ασία. Η εφημερίδα «Μιλλιέτ» έχει τίτλο  «Ένα καλώδιο θα μπλέξει τη Μεσόγειο», ενώ γράφει ότι αν οι χώρες θέλουν να περάσουν καλώδια μέσα από την αποκλειστική οικονομική ζώνη που μπορεί να κηρύξει η Τουρκία στο μέλλον, πρέπει να τής ζητήσουν την άδεια!  

 

«Σαφώς δεν πρέπει να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας. Η Τουρκία θα επικαλείται αυτά τα οποία επικαλείται και άρα έχουμε άλλο ένα σημείο τριβής μέσα στη γενική διένεξη και στα πλαίσια του ψυχολογικού προς το παρόν πολέμου που γίνεται με την Τουρκία» δήλωσε στο Star ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Σταθακόπουλος.   

Νέες ελληνογαλλικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο   

Η Γαλλία πάντως συνεχίζει να δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της στη χώρα μας. Η γαλλική φρεγάτα «Προβένς» έκανε ασκήσεις με δύο ελληνικά F-16 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. 

Ασκήσεις Ελλάδας - Γαλλίας στα ανοικτά της Καρπάθου