Τηλεφωνική Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας

 
O Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρεζνίκωφ (Oleksii Reznikov).

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο

Ο Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδος στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η εισβολή και οι αναθεωρητικές ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανεφέρθη στην βοήθεια που παρέσχε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα στην Ουκρανία για στήριξη και σε πνεύμα αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό. 

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την δραματική κατάσταση στις περιοχές της Ουκρανίας όπου διαβιώνει η ελληνική Ομογένεια και την ανάγκη παροχής, προς αυτή, ανθρωπιστικού υλικού και αρωγής.
 

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας 

O Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του τον Υφυπουργό Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμυ Κιν.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας  

Στο κάδρο του πολέμου στην Ουκρανία η Ελλάδα με αφορμή τους S – 300

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Παναγιωτόπουλος: Δε θα στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανί

«Αντηλλάγησαν  απόψεις για δυνατότητες συνεργασίας σε αμοιβαίως επωφελή, εξοπλιστικά προγράμματα και υπογραμμίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενισχύσεως της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με γνώμονα την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει επίσης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωσή του.