Covid Free Wallet: Mπαίνει και η ψηφιακή ταυτότητα - Τι στοιχεία θα έχει

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορεί να ενσωματωθεί και η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet, την εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτοτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Και η ταυτότητα στο Covid Free Wallet

Οι πολίτες θα μπορούν να την επιδεικνύουν μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνονται και οι ίδιοι και η διαδικασία των ελέγχων, εξήγησε ο υφυπουργός, μιλώντας στον Σκάι.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

Υποχρεωτική μάσκα: Τι πρόστιμο θα πληρώσετε εάν δεν τη φοράτε

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την Τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς για το συγκεκριμένο γεγονός.

Μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ο ίδιος

Σύμφωνα με τον ίδιο, 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού ή το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

Τέλος, όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και ηλικίες κάτω 60 ετών, υπό την απειλή προστίμου, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Θα κριθεί από πολλά δεδομένα».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και όσους είναι άνω των 50 ετών.