To «μυστήριο» της αιφνιδιαστικής πρόσκλησης Ερντογάν σε Μητσοτάκη  

Γιατί ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μη προγραμματισμένη συνάντηση  

Για τη Νέα Υόρκη και τη συνέλευση του ΟΗΕ αναχωρεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται ήδη εκεί, άνοιξε «παράθυρο»  συνάντησης, κάτι όμως που μέχρι στιγμής η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει (χωρίς και να το αποκλείει εντελώς ). Η αναφορά αυτή πάντως προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη στο Μέγαρο Μαξίμου,  αλλά και απορίες για το τι πραγματικά επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος, σε μια περίοδο μάλιστα που δε λείπουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.     

Μητσοτάκης: Ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

O Γιώργος Ευγενίδης εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι παρά το πινγκ – πονγκ ανακοινώσεων είναι δύσκολο να  συναντηθούν τελικά οι δύο ηγέτες, αν δεν αλλάξει ο Τούρκος Πρόεδρος το δικό του πρόγραμμα.  

Όπως επισήμανε για τα παράλληλα προγράμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός φθάνει την Τετάρτη  22/9, στις 17:00 (τοπική ώρα)  στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει μετά τις 18:00 από το αεροδρόμιο JFK. 

Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο και παραλίγο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι!

Η πυκνή ατζέντα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη 

Το  πυκνό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, την ίδια κιόλας ημέρα της άφιξης, την Τετάρτη 22/9, έχει ως εξής:   

-18:00 άφιξη στο ξενοδοχείο

-19:45 Δείπνο με Σαρλ Μισέλ + 3 Ευρωπαίους πρωθυπουργούς

Στις 23/9 το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει προγραμματισμένη συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των ΗΠΑ.    

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι στο πρόγραμμα ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν, αφήνοντας όμως μία «χαραμάδα» για την περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσιζε να παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη.

 Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για παράνομη αλιεία στα ελληνικά ύδατα

Όσον  αφορά τον λόγο που ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε μη προγραμματισμένη συνάντηση, ο Γ. Ευγενίδης επισήμανε ότι πιθανό ο Τούρκος πρόεδρος να θέλει να δείξει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με την ελληνική πλευρά.