Πέτσας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για test - Green Pass σε χερσαίες μετακινήσεις

Κάθε μέσο εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να χτίσει το τείχος ανοσίας 

Σε μία προσπάθεια να επιταχύνει τους εμβολιασμούς η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σφίξει κι άλλο τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πτήσεις σε νησιά: Τι αλλάζει για τους επιβάτες από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα για τις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό ή rapid test να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.    

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες 

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει» δήλωσε συγκεκριμέαν ο κ. Πέτσας. 

Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο χερσαίων μετακινήσεων με ελέγχους αντίστοιχους με αυτούς στις θαλάσσιες και αεροπορικές μετακινήσεις δεν το είχε αποκλείσει επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τελευταία ενημέρωση, την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, για τον κορωνοϊό.   

Νέα μέτρα από 5/7: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test στα νησιά  

Οι μεταλλάξεις που αναπτύσσει πάντως ο κορωνοϊός για να επιβιώσει επιβάλλουν σύμφωνα με τους ειδικούς επιπλέον θωράκιση, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι πρέπει να χτίσουμε γρηγορότερα το τείχος ανοσίας.