Βορίδης: Δεν μπορεί να υπάρξει λογική νέων lockdown από φθινόπωρο

Για εμβολιασμό: «Να πάρει ο καθένας την ευθύνη του»

«Από τη στιγμή, που θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού, δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας στο εάν είναι υπαρκτό το σενάριο για πιθανά νέα lockdown από το φθινόπωρο, εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

Μητσοτάκης: «Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»

«Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα σε όλους το εμβόλιο. Όταν όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, η λογική των περιοριστικών μέτρων δεν μπορεί να υπάρξει», ξεκαθάρισε στον Σκάι, ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το κρίσιμο είναι το θέμα του εμβολιασμού, όπως έχει πολλάκις επισημάνει ο πρωθυπουργός. Μετά γυρνάμε στην ατομική ευθύνη», εξήγησε.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Όπως ισχυρίστηκε, δε γίνεται, ενώ υπάρχει η λύση, το εμβόλιο, να υποστεί η κοινωνία μια τεράστια οικονομική και προσωπική συνέπεια.

Πηγές από την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρες, εξάλλου, ως προς το θέμα αυτό:  θα είναι δύσκολη η οικονομική και κοινωνική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown το φθινόπωρο για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι, σε περίπτωση τέταρτου κύματος κορωνοϊού.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία ότι όσο προχωράει ο εμβολιασμός, πολλοί διστακτικοί πολίτες θα αναθεωρούν τις απόψεις τους, ενώ είπε πως θα γίνουμε ακόμη περισσότερες ενημερωτικές εκστρατείες υπέρ της αναγκαιότητας εμβολιασμού.

Μετάλλαξη Δέλτα: «Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown», λέει ο Αρκουμανέας

«Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, με τη μετάλλαξη Δέλτα να ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής σε τοπικά lockdown, στις περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη