Αυστηρά μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία και για Πρωτομαγιά

Πέτσας: «Να μη διαταράξουμε όσα με κόπο διαφυλάξαμε έως σήμερα»

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως το τριήμερο του Πάσχα, για τις μετακινήσεις κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η έξοδος προς την επαρχία τον τριήμερο που έρχεται.

«Είναι βέβαιο αυτό (σ.σ.: η επιβολή των μέτρων το τριήμερο) για να μην διαταράξουμε όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες το προηγούμενο διάστημα. Ας ανοίξουν τομείς της οικονομικές δραστηριότητας και θα βρούμε χρόνο να επισκεφτούμε τα χωριά μας. Δεν θέλουμε απότομη διασπορά σε περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα από 4η Μαΐου -Τι θα γίνει με σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει με διάγγελμά του τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ περιέγραψε τα βήματα, που θα γίνονται: «Εβδομάδα - εβδομάδα, 15νθήμερο - 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Πέτσας: Έτσι θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι, που έχουν πάρει την άδεια, θα ξέρουν τι τους περιμένει».

Τον Ιούνιο τελικά οι Πανελλαδικές – Πότε θα ολοκληρωθούν

Όσον αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε:  «Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».

Ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού

Όπως είπε, πάντως, «για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά, να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως «το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’ αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα».