Τσαβούσογλου: «Θέλουμε μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι Τούρκοι

Οι μάσκες της τουρκικής διπλωματίας βγήκαν δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι επιτελείς του Ερντογάν ζητούν τα πάντα χωρίς να έχουν κάτι να δώσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τεχνητές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Εμείς λέμε στην Ελλάδα- το είπε στον Μητσοτάκη ο ίδιος ο Πρόεδρός στον Λονδίνο- λέμε εμείς μπορούμε να κάνουμε μια παρόμοια συμφωνία με σάς φτάνει εσείς να είστε έτοιμοι για συμβιβασμό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ηχηρή απάντηση Δένδια: «Εμείς δεν μετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια»

Οι Τούρκοι ζητούν ξεκάθαρα συνδιαχείριση στους πόρους των ελληνικών και των κυπριακών υδάτων με πρωτόγνωρο θράσος.

«Μην παίζετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Να μάθετε πώς να μοιραστείτε την ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου για τη μειονότητα στη Θράκη

Στήριξη στην ελληνική πλευρά από την Αμερική

Ακόμη και οι Αμερικανοί φρενάρουν  τους σχεδιασμούς του Ερντογάν με τον πρέσβη τους Τζέφρι Πάιατ να δηλώνει πώς όλα  τα ελληνικά νησιά έχουν δικαιώματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

 

Πάιατ: «Να προσκληθεί η Τουρκία στο φόρουμ για το αέριο του East Med»

Ταυτόχρονα, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα ισχυρίζεται ότι «τα νησιά ως γενικός κανόνας είναι όπως οι ηπειρωτικές περιοχές σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα που απορρέουν από το δίκαιο της θάλασσας. Τέλος της συζήτησης»

Ειδικοί προειδοποιούν πάντως πώς υπάρχει κίνδυνος το κυνήγι των κοιτασμάτων να οδηγήσει σε φιάσκο και από χρυσό να βγει άνθρακας. 

Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με την πολυτελή ζωή της Εμινέ

Στριμώχνεται ο Σουλτάνος

Οι πονοκέφαλοι για τον Ερντογάν δεν τελειώνουν εδώ. Όσο η τουρκική λίρα βυθίζεται, τόσο δυναμώνουν οι φωνές για την ανατροπή του. Αυτή τη φορά η αντιπολίτευση τα βάζει και με τον βουτηγμένο στα σκάνδαλα γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.