ΦΩΤΟ: Γάμος υπερπαραγωγή στην Τσετσενία-Η νύφη παντρεύεται μόνη της (κυριολεκτικά)

Της απαγορεύουν να πάει στην τελετή με τους γονείς της, ενώ από το Μυστήριο απουσιάζει και ο γαμπρός

​Ούτε μια… ούτε δυο… αλλά ΤΡΕΙΣ ολόκληρες μέρες διαρκούν οι παραδοσιακοί γάμοι στην Τσετσενία.

Και αν νομίζετε πως η τελετή είναι πάνω-κάτω ίδια με αυτές που γίνονται στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες, να σας ενημερώσουμε πως στην πραγματικότητα δεν έχει… καμία σχέση, καθώς οι Τσετσένικοι γάμοι είναι ένα μεγάλο θέαμα το οποίο διαδέχονται live shows, πολύ τραγούδι και χορός.


Το πόσο υπερθέαμα αλλά και υποτιμητικοί για τη γυναίκα είναι οι Τσετσένικοι γάμοι, μπορείτε να το δείτε στο φωτορεπορτάζ της «Daily Mail».

Όπως θα παρατηρήσετε, η νύφη ντύνεται στο δωμάτιο της, φορώντας με την βοήθεια των φιλενάδων της ένα παραδοσιακό νυφικό ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ.


Μόλις ετοιμαστεί, περιμένει τους συγγενείς του γαμπρού να πάνε να την παραλάβουν, και να την μεταφέρουν στο μέρος όπου θα γίνει ο γάμος.

Σημαντική λεπτομέρεια; Στην τελετή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι μέλη της οικογένειας της νύφης, ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς και τα αδέρφια της, καθώς σύμφωνα με την παράδοση, με αυτόν τον τρόπο η νύφη δείχνει τον σεβασμό και την υποταγή της στη νέα της οικογένεια.


Οι νύφες στην Τσετσενία είναι συνήθως 17-18 ετών, ενώ οι γαμπροί που είθισται να πληρώνουν όλο τον γάμο, δεν ξεπερνούν τα 20 τους χρόνια.


Στον γάμο, επιτρέπεται να δώσουν «το παρών» ΜΟΝΟ οι συγγενείς του γαμπρού.

Την ώρα που η νύφη εισέρχεται στον χώρο της τελετής, συνοδεύεται από δυο θηλυκά μέλη της οικογένειας του γαμπρού, ο οποίος δεν επιτρέπεται να την πλησιάσει και την κοιτά από ένα μπαλκόνι!



Και δεν τελειώνει εδώ. Κατά την διάρκεια της τελετής, οι καλεσμένοι της δεξίωσης ζητούν από τη νύφη να τους δώσει ένα ποτό η νερό, σχολιάζοντας την εμφάνιση της. Η νύφη όμως δεν κάνει να μιλά πολύ, καθώς αν είναι φλύαρη ερμηνεύεται ως δείγμα έλλειψης μυαλού και απρέπειας!


Στη συνέχεια ακολουθεί ο χορός των συγγενών του γαμπρού, στον οποίο η νύφη δεν επιτρέπεται να συμμετέχει. Τον παρακολουθεί απλά από ένα συγκεκριμένο σημείο.


Κατά την διάρκεια της δεξίωσης, την συστήνουν σε όλους τους συγγενείς του άντρα της, ενώ μπορεί να κάτσει ΜΟΝΟ αν της το επιτρέψουν!


Σύμφωνα με την παράδοση, ο γαμπρός πρέπει να απουσιάζει εντελώς από την τελετή, και να συναντήσει τη νύφη μετά το τέλος των εορτασμών, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.