Πες μου τι ΜΟΥΣΙΚΗ ακούς για να σου πω ποιος είσαι- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ στοιχεία του χαρακτήρα σου

Πρόκειται για έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge

​Το γούστο σου στη μουσική αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που προγραμματίζουν τα πάντα και στους πιο αυθόρμητους που είναι πιο ανθρωπιστές.

Όσοι, λοιπόν, ακούτε μελωδική, χαλαρή μουσική όπως R&B, soft rock και folk ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, σε αυτούς που κατανοούν πιο εύκολα τους ανθρώπους.

Αν σας αρέσει η metal και hard rock μουσική είστε περισσότερο ψυχροί και λειτουργείτε βάση σχεδίου. Οι ερευνητές επιστράτευσαν 4.000 συμμετέχοντες και τους υπέβαλαν σε μια σειρά από τεστ για καταλήξουν εάν ήταν «της κατανόησης» ή «του προγραμματισμού», ρωτώντας τους για π��ράδειγμα εάν τους ενδιέφερε ο τρόπος που είναι φτιαγμένες οι μηχανές των αυτοκινήτων ή εάν ήταν καλοί στο να μαντεύουν πώς αισθάνονται οι άνθρωποι.

Έπειτα τους έβαλαν να βαθμολογήσουν 50 σύντομα μουσικά κομμάτια από διαφορετικά στυλ, και ανακάλυψαν ότι οι «της κατανόησης» είχαν την τάση να προτιμούν απαλά τραγούδια. Από την άλλη, αυτοί «του προγραμματισμού» είχαν ως αγαπημένη την έντονη μουσική.