Δείτε τη Μέρκελ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης!

Ένταση σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Πολωνίας-Γερμανίας;

​Θύελλα αντιδράσεων αλλά και ένταση μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού Uwazam Rze, στο οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται με στολή φυλακισμένης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, δίπλα στον τίτλο «Παραχάραξη της Ιστορίας: Πώς οι Γερμανοί παρουσιάζουν τους εαυτούς τους τα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων και με ένα σκουφί στο κεφάλι, η Μέρκελ μας κοιτάζει πίσω από τα συρματοπλέγματα...

Το εν λόγω πρωτοσέλιδο είναι η απάντηση του περιοδικού σε ένα ντοκιμαντέρ του γερμανικού καναλιού ZDF με τίτλο «Οι μητέρες μας και οι πατέρες μας», που αφορά τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις θηριωδίες των ναζί.

Την οργή του περιοδικού προκάλεσε ένα στιγμιότυπο του ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάζονται μαχητές της πολωνικής αντίστασης να σταματούν τρένο με φυλακισμένους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αφήνοντάς το όμως να συνεχίσει τον δρόμο του όταν ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για εβραϊκής καταγωγής πολίτες.