Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Μόνο με πρόσκληση η είσοδος στη Μητρόπολη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 12:00. 

Η σορός του θα φύγει από το Α' νεκροταφείο αύριο στις 05:00 το πρωί και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 05:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12:00, για το λαϊκό προσκύνημα. 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία/ Eurokinissi

Στις 12:00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στις 13:00 η σορός του τέως βασιλιά θα αναχωρήσει για το Τατόι, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως και η ταφή.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και βασίλισσες στην Αθήνα

Στη συνέχεια, η οικογένεια του βασιλιά θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο του τέως βασιλιά

Χθες έγινε και πρόβα του τελετουργικού και η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες, με τα παιδιά του και τα εγγόνια του να κουβαλάνε το φέρετρο. Είναι επιθυμία των παιδιών να κουβαλήσουν το φέρετρο στους ώμους τους και αυτό έκαναν και σήμερα.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα παιδιά & τα εγγόνια θα σηκώσουν το φέρετρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επικήδειους θα εκφωνήσουν ο γιος του Παύλος, κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ένα ακόμη πρόσωπο.   

Τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά θα κουβαλήσουν το φέρετρό του / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα είναι δρακόντεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνουν τους 1.000 αστυνομικούς, θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» η Αθήνα με 1.000 αστυνομικούς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με παρέμβασή του στη χθεσινή σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Έδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Τέως βασιλιάς: Έτσι θα κινηθεί η πομπή - Από ποιους δρόμους θα περάσει

Στον αττικό ουρανό θα πετάνε τα drones της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο, ενώ παράλληλα θα διατεθούν πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ασθενοφόρα. 

Μόνο 187 άτομα με πρόσκληση στη Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία θα είναι συνολικά 187 προσκεκλημένοι, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη. Η είσοδος τους θα επιτραπεί με πρόσκληση.

Επιθυμία της οικογένειας, η οποία εκφράστηκε προς τους επικεφαλής αξιωματικούς είναι να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία και drones στο σημείο ταφής του τέως βασιλιά.