Ευρυτανία: Βίντεο ντοκουμέντο με την Ευρυδίκη να οδηγεί προς τη λίμνη

Το Star φέρνει στο φως το εύρημα που εντόπισε το Σόναρ

Ανατροπή στο θρίλερ με την 48χρονη Ευρυδίκη, η οποία αγνοείται από την Πέμπτη και είχε εξαφανιστεί στη Γέφυρα Τατάρνας στην Ευρυτανία.

Το STAR φέρνει στο φως νέα ντοκουμέντα από τις έρευνες που έκανε το Σόναρ στη λίμνη των Κρεμαστών και δείχνουν τη μορφή που εντόπισε το ρομπότ.

Αύριο ένα υποβρύχιο drone θα σκανάρει το βυθό, προκειμένου να διαπιστωθεί τι κρύβουν τα νερά της λίμνης.

Ευρυτανία: «Ο πατέρας της Ευρυδίκης είχε αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο»    

Το Star εξασφάλισε αποκλειστική φωτογραφία η οποία δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Φαίνεται ξεκάθαρα το σχήμα του ευρήματος που εντόπισε το υπερσύγχρονο σόναρ του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι η λευκή μορφή που θυμίζει τόξο. Το νέο στοιχείο αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Δεν ήταν 100% σίγουροι ότι μπορεί να είναι άνθρωπος. Ένα Σόναρ δεν μπορεί σε τόσο βάθος να πει τι είναι κάτω. Τίποτα δεν αποκλείεται γιατί είπαμε ότι το βάθος είναι πολύ μεγάλο και τα νερά είναι σκοτεινά» εξηγεί ο Στέργιος Φυσέκης, διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ευρυτανίας. 

Οι έρευνες στη λίμνη επικεντρώνονται σε ένα σημείο περίπου στη μέση της γέφυρας Τατάρνας. Το ύψος της γέφυρας σε εκείνη την καμάρα είναι 196 μέτρα ενώ το εύρημα βρίσκεται  90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. 

«Ήταν περίπου κάτω από το σημείο ακριβώς από οπού υποτίθεται ότι έπεσε αν έπεσε μονή της. Αν λοιπόν δεν ανέβουν στο βυθό δε θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το αντικείμενο το οποίο εμείς μπορέσαμε και σονάραμε» λέει ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ευρυτανία: Η τελευταία επικοινωνία της Ευρυδίκης πριν εξαφανιστεί

Αύριο το πρωί υποβρύχιο drone τελευταίας τεχνολογίας θα σκανάρει το βυθό της λίμνης των Κρεμαστών συνδράμοντας στο έργο των έμπειρων δυτών.  

Ωστόσο οι δύτες που και σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν έρευνες, μέχρι στιγμής βρίσκουν μόνο κορμούς στον πυθμένα. Για αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ερευνήσουν αν  η 48χρονη Ευρυδίκη εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο της έφυγε με τα πόδια.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star φαίνεται η Ευρυδίκη να οδηγεί προς τη γέφυρα Τατάρνας. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από την ημέρα της εξαφάνισης και όπως φαίνεται η ώρα είναι μία και δώδεκα. Το βίντεο είναι στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

Κάθε λεπτό που περνάει οι συγγενείς της Ευρυδίκης ζουν το μαρτύριο της αγωνίας. Ο χρόνος είναι κρίσιμος γιατί ανά πάσα στιγμή ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να μετακινήσει το εύρημα στο βυθό και ο εντοπισμός του να γίνει ακόμα πιο δύσκολος.

Στενοί της φίλοι μιλώντας στην απεσταλμένη του Star Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, κάνουν λόγο για μία κοπέλα έξω καρδιά. Ελπίζουμε να γυρίσει γρήγορα κοντά μας, δηλώνουν συγκινημένοι. Η Τατιάνα Καλλέργη συνάδελφος της Ευρυδίκης στο μικροβιολογικό ιατρείο με κόπο συγκρατεί τα δάκρυα της. Όπως αποκαλύπτει γνώριζαν ότι είχε προβλήματα.

Eυρυτανία: Θρίλερ με τη 48χρονη Ευρυδίκη - Η προφητική ανάρτηση

Τις τελευταίες εβδομάδες η 48χρονη είχε αλλάξει. Έδειχνε πιεσμένη και δεν είχε σχέση με την χαρούμενη δραστήρια γυναίκα που ήταν. Τον Αύγουστο πήρε μέρος ακόμα και σε αγώνες αυτοκινήτου στην περιοχή της. Ήταν η μοναδική γυναίκα και ήταν περήφανη για αυτό 

Η Ευρυδίκη καταγγέλλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία στις 19 Σεπτεμβρίου. Ενώ βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα λιποθυμά και μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο .

Την ίδια ημέρα ο σύζυγος συλλαμβάνεται, οδηγείται την επόμενη ημέρα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο δικαστήριο. Οι δύο σύζυγοι δίνουν το παρών στη δίκη στις 21 Σεπτεμβρίου αλλά η διαδικασία αναβάλλεται για αρχές Οκτωβρίου. Η Ευρυδίκη εξαφανίζεται μία ημέρα μετά την αναβολή του δικαστηρίου.