Πάτρα: Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας το τελευταίο της 24ωρο
Κοινά στοιχεία στους θανάτους της Μαλένα και της Ίριδας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να δηλώνει αθώα όσον αφορά στον θάνατο της 9χρονης κόρης της, ενώ σήμερα πρόκειται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και να υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως κάποιος άλλος χορήγησε στην Τζωρτζίνα τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης.
Πάτρα: Απολογείται στις 12 η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι θα υποστηρίξει
Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αδιάσειστα και δείχνουν ξεκάθαρα πως μοναδική υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του παιδιού από την Πάτρα είναι η μητέρα του.
Η κεταμίνη είναι μία ουσία που δεν μπορεί να βρεθεί στο εμπόριο. Δε χορηγείται πλέον σε ανθρώπους, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά. Το νοσοκομείο «Παίδων», όπου κατέληξε η μικρή Τζωρτζίνα, δε διαθέτει και δε χορηγεί καθόλου τη συγκεκριμένη ουσία.
Ο ιατρικός φάκελος της μικρής δείχνει ότι είχε άλλα πέντε επεισόδια το τελευταίο 24ωρο πριν χάσει τη ζωή της, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, τα οποία πιθανότατα οφείλονται, επίσης, στη χορήγηση κεταμίνης. Οι γιατροί, μέσω των καταθέσεών τους, δηλώνουν πως αυτό τους είχε φανεί ιδιαίτερα περίεργο.
Εντατικολόγος Παίδων: «Μου έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μητέρας»
«Η ώρα ήταν 11:00. Διαπιστώσαμε ότι πράγματι η Τζωρτζίνα παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο με ταχυκαρδία με 156 σφύξεις, σταδιακά αποκορεσμό, ταχύπνοια και προσήλωση βλέμματος στα αριστερά, κόρες σε μυδρίαση και έβγαζε έναν ήχο, σαν γκρίνια, δεν μπορώ να τον περιγράψω αλλιώς. Βάλαμε οξυγόνο, ακούσαμε στηθακουστικά το παιδί και διαπιστώσαμε ότι οι σφίξεις ήταν αυτές που κατέγραφε το οξύμετρο και κρατήσαμε χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επεισόδιο. Κάπου στα τρία λεπτά χορηγήσαμε μιδαζολάμη παρειακά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το επεισόδιο λύθηκε. Όλο το επεισόδιο κράτησε 3,5 λεπτά» δηλώνει γιατρός στην κατάθεσή της.
Δεν πέρασαν περισσότερα από 25 λεπτά και η Τζωρτζίνα, η οποία βρισκόταν μόνη της με τη μητέρα της στον θάλαμο του νοσοκομείου, είχε ένα δεύτερο επεισόδιο.
«Στις 11.25 ειδοποιηθήκαμε πάλι από τη μαμά ότι το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. (…)Πήγαμε πάλι στο θάλαμο και είδαμε ότι παρουσίαζε παρόμοιο επεισόδιο με το προηγούμενο, το οποίο λύθηκε αυτόματα σε 1,5 λεπτό», αναφέρει στην κατάθεση της γιατρός, ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν άλλα τρία παρόμοια επεισόδια στο παιδί.
Πάτρα: Η διαδρομή της κεταμίνης δείχνει και δεύτερο κατηγορούμενο
«Στις 14:30 καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για 3 λεπτά με αυτόματη λύση. Την ίδια μέρα επανέλαβε άλλα δύο επεισόδια. Την 18.30 ώρα και την 00.00 ώρα, διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς τη σύγχρονη καταγραφή σαφούς επιληπτικής δραστηριότητας κατά την πολύωρη καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος».
Οι εξετάσεις των γιατρών είχαν δείξει ότι η 9χρονη ήταν σταθερή και δε χρειαζόταν να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.
Το τμήμα Ανθρωποκτονιών ξεκίνησε την έρευνά του για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με τη μικρή Τζωρτζίνα, καθώς ήταν το τελευταίο παιδί που πέθανε και έτσι «έδωσε» σύντομα τη λύση στον γρίφο.
Κοινά στοιχεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η αστυνομία και οι ιατροδικαστές ερευνούν εξονυχιστικά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.
Πάτρα: «Πέθανε, αφήστε την» έλεγε η Ρούλα στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη
Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει στην περίπτωση του πρώτου παιδιού, της μικρής Μαλένας που πέθανε στο νοσοκομείο, δεν είχαν δείξει πως υπήρχε κεταμίνη. Η ιατροδικαστική έκθεση θανάτου που είχε συντάξει η Χριστίνα Τσάκωνα, ανέφερε ότι το παιδί πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Ωστόσο, η έκθεση αυτή τώρα επανεξετάζεται.
Αντίθετα, η έξι μηνών Ίριδα, πέθανε στην κούνια της το 2021. «Σύμφωνα με τα αντίγραφα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά και ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.