Στάθης Άνθης: Έφτασε η σορός του στην Ελλάδα- «Τρεις μήνες μας ταλαιπωρούν»

Νέα ιατροδικαστική εξέταση και τοξολογικές εξετάσεις ζητά η οικογένειά του

Όσα είπε ο πατέρας του Στάθη Άνθη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση. Τα νεότερα στοιχεία. Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό και μεγάλη αναμονή η σορός του Στάθη Άνθη, αδερφού του Δημήτρη Άνθη που βρέθηκε νεκρός στην Αγγλία μετά την εξαφάνισή του στις 8 Μαρτίου από το ξενοδοχείο που έμενε και εργαζόταν.

Το πτώμα του Στάθη είχε βρεθεί στις 20/4 από τη βρετανική Ακτοφυλακή στον κόλπο του Μπίγκμπερι στη Μεγάλη Βρετανία.

Στάθης Άνθης: Ταυτοποιήθηκε η σορός του στη Βρετανία

Η οικογένεια του άτυχου νέου μετά από πολύ καιρό κατάφεραν να φέρουν τη σορό του στην Ελλάδα, ώστε να επαναληφθεί η νεκροψία – νεκροτομία αλλά και οι τοξολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ενώ έχει ζητηθεί και η νέα ταυτοποίηση της σορού μέσω εξέτασης DNA.

Εξαφάνιση Άνθη: Βρέθηκε σορός που έχει τα ίδια τατουάζ με τον αγνοούμενο

Οι γονείς του από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν ότι ο γιος τους αυτοκτόνησε ή ήταν θύμα κάποιου ατυχήματος, αλλά ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία δεν αναγράφει την αιτία θανάτου και ορίζεται ως «απροσδιόριστη».

Το μαρτύριο της οικογένειας όμως δεν τελειώνει εδώ. Η σορός του Άνθη αν και έφτασε στη χώρα μας το βράδυ της Τρίτης, έμεινε στο τελωνείο ολόκληρη τη νύχτα και εκτελωνίστηκε το πρωί της Τετάρτης.  

Ο πατέρας του Στάθη βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μίλησε για το παιδί του:

Τρεις μήνες μας ταλαιπωρούν για να πάρουμε το παιδί μας. Ο Στάθης μου σίγουρα δεν σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Ήταν παιδί που ήθελε τη ζωή, δούλευε για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Στάθης Άνθης: «Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που βρέθηκε η σορός του Στάθη εντοπίστηκαν ακόμα δύο πτώματα που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα. Ο κ. Βασίλης επεσήμανε ότι οι αρχές της Αγγλίας φαίνεται ότι δεν έκαναν τις απαραίτητες έρευνες για την υπόθεση, αν και τον έχουν ενημερώσει ότι συνεχίζουν την προσπάθεια και η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων από τη σορό του άτυχου Στάθη και η οικογένειά του ελπίζει να πάρει απαντήσεις για την αιτία θανάτου του παιδιού τους.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».