Φονικό Μακρινίτσα: Ράγισε καρδιές το μοιρολόι της μάνας των δύο αδελφών

«Είχε εμμονικές τάσεις. Αισθανόταν ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν»

Όσα είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του 31χρονου κατηγορούμενου για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Η τελευταία πράξη του δράματος για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου εκτυλίχθηκε σήμερα στην εκκλησία του χωριού. Πρόκειται για τον ίδιο ναό, όπου πριν από περίπου δύο χρόνια η 28χρονη Κωνσταντίνα παντρεύτηκε και βάφτισε τον γιο της.  

Φωτογραφία από τον γάμο της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 31χρονου εν διαστάσει συζύγου της και κατηγορούμενου για τη δολοφονία της- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Ο εν διαστάσει σύζυγός της φέρεται να είναι πίσω από τη δολοφονία της ίδιας και του 30χρονου αδελφού της, που μαινόμενος μπήκε στο σπίτι τους και τους μαχαίρωσε, τo βράδυ της Δευτέρας. «Δε θυμάμαι τι έκανα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν.

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Βοήθεια σώστε με, έχει έρθει να μας σκοτώσει»

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο παιδιών, που έμειναν πίσω μόνοι να μεγαλώσουν το εγγόνι τους. Το μοιρολόι της 52χρονης μητέρας του Γιώργου και την Κωνσταντίνας ράγισε καρδιές, όταν οι σωροί των δύο παιδιών έφτασαν στο πατρικό σπίτι της οικογένειας. «Θέλω να τον δω να σαπίσει» στη φυλακή, είπε χθες στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας των δύο παιδιών.

Φονικό Μακρινίτσα: Βουβός θρήνος στην κηδεία των δύο αδελφών

Ο κατηγορούμενος για το διπλό έγκλημα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο δικηγόρος του έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 31χρονος κατηγορούμενος για το διπλό φονικό- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

«Προτείνουμε την αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία του 31χρονου»

Ο δικηγόρος του 31χρονου κατηγορούμενου, Δημήτρης Βούλγαρης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξήγησε ότι ήταν δικηγόρος του ζευγαριού από το 2015. «Ο ρόλος μου είναι πολύ δύσκολος» είπε. Όπως περιέγραψε ο κ. Βούλγαρης, το πρόβλημα του κατηγορούμενου άρχισε από το καλοκαίρι του 2020. 

Μακρινίτσα: Σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τον αδερφό της

«Είχε εμμονικές τάσεις, διωκτικού περιεχομένου. Αισθανόταν ότι τον κυνηγούν όλοι και ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν. Έμαθα ότι απευθύνθηκε σε ψυχίατρο και του χορηγήθηκε αγωγή. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα στις γιορτές του 2020 και η γυναίκα του, μη αντέχοντας άλλο, απευθύνθηκε στις 15/1 στο Α.Τ βορείου Πηλίου, ζητώντας βοήθεια» εξήγησε.

Τότε ήταν που η κοπέλα έφυγε από τη συζυγική κατοικία και πήγε στο πατρικό της. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διαμετακόμιση του 31χρονου σε ψυχιατρική κλινική και διαγνώσθηκε το πρόβλημα του. Είχε τάσεις διώξεως, οι οποίες φέρονταν κατά της συζύγου και της οικογένειάς της. Ο κατηγορούμενος φέρεται να συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και επισκέφθηκε το κέντρο ψυχικής υγείας για να κάνει τις συνεδρίες.

Τα κηδειόχαρτα της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της Γιώργου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Στις 11 Μαρτίου εκδόθηκε η οριστική γνωμάτευση από το κέντρο Ψυχικής Υγείας, η οποία ανέφερε ότι «δε φαίνεται συμμόρφωση, αλλά επιδείνωση της κατάστασης. Προτείνουμε την αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία του 31χρονου» εξήγησε ο δικηγόρος. 

Στις 16 Μαρτίου, ο εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο του Βόλου για να αποφανθεί το δικαστήριο. Η δικάσιμος είχε οριστεί για χθες, δηλαδή μία μέρα μετά το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στο παρελθόν. Μετά το διπλό φονικό και τον τραυματισμό της πεθεράς του, η οποία προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά της, ο 31χρονος διέφυγε και κατευθύνθηκε προς το χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο.  Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκε σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι της γιαγιάς του. Άρχισε να χτυπάει με δύναμη τις πόρτες και τα παράθυρα και να φωνάζει ότι θα σκοτώσει εκείνη και τη θεία του. Φαίνεται όμως, ότι κατάλαβε πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν στα ίχνη του και έφυγε, προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης. 

Άνδρες της αστυνομίας, της τροχαίας, της ασφάλειας και των ΟΠΚΕ «χτένισαν» την περιοχή, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν και τελικά γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα τον βρήκαν και τον συνέλαβαν.