Κρήτη: Βάφτισαν τη μικρή αδελφή του Ζαχαρία, λίγο πριν την κηδεία του

Το κρητικό έθιμο που ακολούθησε η οικογένειά του - Το μεσημέρι η κηδεία του

Βαπτίζεται η μικρή αδερφή του δίχρονου Ζαχαρία στην Κρήτη. Τι αναφέρει το έθιμο. Video Skai

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Κρήτη μετά τον θάνατο του δίχρονου Ζαχαρία που έπεσε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο το απόγευμα της Τετάρτης.

Θρήνος στην Κρήτη: Πέθανε το αγοράκι που βρέθηκε σε βαρέλι με νερό

Το άτυχο παιδί θα κηδευτεί σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι. Πριν την κηδεία του, όμως, η οικογένειά του θα βαφτίσει την πέντε μηνών αδερφούλα του, ακολουθώντας το έθιμο της περιοχής, κατά το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει αβάπτιστο μέλος στην οικογένεια πριν κηδευτεί κάποιο άλλο.

Κρήτη: Φτωχή η ανταπόκρισή του αγοριού που επανήλθε στη ζωή

Υπενθυμίζεται ότι το δίχρονο παιδάκι απέκτησε το όνομα «Ζαχαρίας» το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αεροβάπτιση, καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση. Ο μικρός «πάλεψε» για ένα 24ωρο στη ΜΕΘ της κλινικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όμως λίγο πριν τη 01:00 άφησε την τελευταία του πνοή.

Κρήτη: Πώς βρέθηκε το αγοράκι μέσα στο βαρέλι

Το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία του δίχρονου αγοριού στην Κρήτη. creta24.gr

Οι γονείς του μικρού Ζαχαρία βάφτισαν τη μικρή αδερφή του πριν την κηδεία. Φωτογραφία cretalive.gr

Η «μάχη» του Ζαχαρία να κρατηθεί στη ζωή

Όλα έγιναν την Τετάρτη το απόγευμα, όταν ο μικρός Ζαχαρίας ξέφυγε για λίγο από την προσοχή της οικογένειάς του κι έγινε το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβηκε σε μια στοίβα από τούβλα που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού του, γλίστρησε κι έπεσε με το κεφάλι μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο με νερό. 

Κρήτη: Πώς επέστρεψε στη ζωή το αγοράκι που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι

Οι γονείς του όταν τον εντόπισαν, τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη, αφού το παιδί ήταν αναίσθητο και χωρίς σφυγμό. Προσπαθούσαν επί δύο ώρες να τον σώσουν, μη θέλοντας να πιστέψουν ότι ένα τόσο μικρό αγγελούδι θα χανόταν τόσο άδικα. Μετά από δύο ώρες και 45 λεπτά ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί τους είναι νεκρό. 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη μετά τον θάνατο του μικρού Ζαχαρία. Φωτογραφία cretalive.gr

Και τότε έγινε το «θαύμα». Στο τελευταίο καρδιογράφημα, λίγο πριν παραλάβει τον μικρό το γραφείο τελετών, εμφάνισε σφυγμό. Οι γιατροί το διασωλήνωσαν αμέσως και το μετάφεραν στο ΠΑΓΝΗ.  Όμως 24 ώρες μετά ο μικρός Ζαχαρίας «έσβησε». Η αιτία θανάτου του είναι πολυοργανική ανεπάρκεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.