Lockdown: Επιτρέπεται τελικά η μετακίνηση ευπαθών ομάδων μετά τις 21:00

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των ευπαθών ομάδων μετά τις 21:00 το βράδυ από οποιαδήποτε βοήθεια σε διευκρινίσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Lockdown: Πώς μπορείτε να μετακινείστε εν μέσω καραντίνας

Εξαιτίας των πρόσθετων, πιο αυστηρών μέτρων, εν μέσω lockdown, η μετακίνηση μετά τις 21:00 και έως τις 05:00 επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας και για μικρή βόλτα του κατοικιδίου. 

Σαρηγιάννης: «Οχτώ εβδομάδες για να πέσουμε κάτω από τα 500 κρούσματα»

Για το χρονικό δηλαδή αυτό διάστημα δεν ισχύει η μετακίνηση με κωδικό 4 στα SMS που στέλνει κάποιος για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο άτομο ή άτομο που έχει ανάγκη. 

Αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, άτομα με σοβαρά νοσήματα) και συγγενείς τους κατήγγειλαν ότι έμεναν εντελώς ακάλυπτοι οι προσωπικοί βοηθοί τους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι στην καθημερινότητά τους, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. 

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 – 05:00 – Τι επιτρέπεται;

Έτσι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα των ανθρώπων αυτών και πλέον οι βοηθοί ατόμων με αναπηρία ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να μετακινούνται και μετά τις 21:00 το βράδυ με τον κωδικό 4 μέσω SMS.