Συνταγή για παραδοσιακό μωσαϊκό

Πώς να φτιάξεις τον πιο νόστιμο κορμό σοκολάτας

Ένα σούπερ γλυκό το οποίο είναι δροσιστικό και γρήγορο για να το φτιάξετε ετοίμασε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@Star. 

Δυο πεντανόστιμα και υγιεινά γλυκά από το Άγιο Όρος

O σεφ μπήκε στην κουζίνα ετοίμασε παραδοσιακό μωσαϊκό και έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής 

    •    250 γρ. βούτυρο αγελάδος
    •    200 γρ. ζάχαρη άχνη
    •    50 γρ. κακάο 
    •    30 ml κονιάκ
    •    2 βανιλίνες
    •    200 ml γάλα
    •    250 γρ. μπισκότα
    •    100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

Συνταγή για Gazpacho με φράουλες


Εκτέλεση της Συνταγής

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, τις βανιλίνες, το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη σε πάγκο, αδειάζουμε το μείγμα και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτας.

Δείτε το Breakfast@Star