Πρωινό Τρίτης και ο Χρήστος Μοίρας μαγείρεψε στην κουζίνα του Breakfast@star την πιο νόστιμη συνταγή!
Συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο γαρίδα
Έδειξε σε όλους τους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν μοσχαράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα, μία πεντανόστιμη ιδέα για όλη την οικογένεια!
Υλικά της Συνταγής
• 800 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι)
• 700 γρ. φασολάκια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 ώριμες ντομάτες
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• ½ φλ. κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
• 1 καρότο (προαιρετικά)
• 1 φύλλο δάφνης
• Αλάτι, πιπέρι
• Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
• Νερό ή ζωμός κρέατος
To μυστικό για φτιάξετε ένα λαχταριστό μοσχαράκι με χυλοπίτες
Εκτέλεση της Συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις θωρακιστεί καλά, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Αν χρησιμοποιούμε κρασί, το ρίχνουμε σε αυτό το στάδιο και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, ώστε να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες ή την κονκασέ, το φύλλο δάφνης, λίγη ζάχαρη (αν θέλουμε), αλάτι και πιπέρι. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ή ζωμό ώστε να το σκεπάζει.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 – 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Όταν το μοσχάρι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα φασολάκια (και το καρότο αν το χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Δείτε το Breakfast@Star