Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο ιδανικό από μία δροσιστική συνταγή, την οποία έφτιαξε σήμερα ο Χρήστος Μοίρας στην κουζίνα του Breakfast@star.
Μαγειρεύουμε λαχταριστά κιμαδοπιτάκια με ασιατικά λαχανικά
Δείτε πώς να φτιάξετε, λοιπόν, μία απολαστική πανακότα με κρέμα καρύδας!
Υλικά της συνταγής
· 400 ml κρέμα καρύδας
· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
· 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
· 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα ή 1 κ. γλ. σε σκόνη
· 100 γρ. μαρμελάδα άγριο κεράσι
· 2 κ.σ. νερό
· Μικρά φρέσκα κερασάκια (για το σερβίρισμα)
Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι: Δείτε πώς να το φτιάξετε!
Εκτέλεση της συνταγής
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά ή τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές νερό, αν είναι σκόνη. Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με το μέλι και τη βανίλια, χωρίς να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Για το gel, χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμελάδα με το νερό μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Απλώνουμε πάνω από την πανακότα όταν έχει πήξει.
Δείτε το Breakfast@Star