Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός τι πιο απολαυστικό από το να γεύεται κανείς ένα πιάτο λαχταριστή και δροσερή μακαρονοσαλάτα;
Συνταγή για καρμπονάρα με γραβιέρα και μαύρο πιπέρι
Αυτό σκέφτηκε και ο Χρήστος Μοίρας και έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία συνταγή η οποία έχει και λίγες θερμίδες.
Υλικά της Συνταγής
• 250 γρ. μικρά ζυμαρικά
• 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
• 1 αγγουράκι
• 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
• 1 καρότο
• ½ φλ. φέτα
• 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1/4 ξερό)
• 2 κ.σ. άνηθος (ή μαϊντανός)
Συνταγή για το πιο λαχταριστό σουφλέ με τέσσερα τυριά
Για το ντρέσινγκ
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ. γλ. μουστάρδα
• Χυμός από μισό λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν τα ζυμαρικά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά.
Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά του. περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να «δέσουν» οι γεύσεις.
Δείτε το Breakfast@Star