Αν το παιδί σας λατρεύει τα κέικ αλλά αποφεύγετε να φτιάχνετε καθώς έχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, μία καλή επιλογή είναι το αλμυρό κέικ.
Τέσσερις συνταγές για κέικ που θα λατρέψετε
Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι και φέτα.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
• 3 αβγά
• 200 ml γάλα
• 100 ml ελαιόλαδο
• 200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
• 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
• 250 γρ. αλεύρι
• Αλάτι, πιπέρι
• Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Σούπερ συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι διά χειρός Χρήστου Μοίρα
Εκτέλεση της Συνταγής
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σπανάκι, πλύνετε καλά και σοτάρετέ το σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Αν είναι κατεψυγμένο, ξεπαγώστε το και στραγγίστε το καλά.
Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σε μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, αν θέλετε.
Προσθέστε το σπανάκι, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
Δείτε το Breakfast@Star