Λαχταριστή και νηστίσιμη τάρτα λαχανικών

Μία νηστίσιμη συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Μία τάρτα που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Breakfast@Star.

Νηστεύετε; Φτιάξτε αυτή την υγιεινή και νόστιμη συνταγή

O σεφ ετοίμασε μία λαχταριστή και νηστίσιμη τάρτα λαχανικών και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε το πιο μαμαδίστικο ζεστό φαγητό

Για τη ζύμη

    •    2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    ½ φλ. ελαιόλαδο
    •    ½ φλ. νερό
    •    ½ κ.γλ. αλάτι
    •    ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Συνταγή για πεντανόστιμο νηστίσιμο παστίτσιο
 

Για τη γέμιση

    •    1 μικρή μελιτζάνα 
    •    1 κολοκύθι
    •    1 κόκκινη πιπεριά 
    •    1 κίτρινη πιπεριά
    •    1 καρότο 
    •    1 μικρό κρεμμύδι
    •    2 σκελίδες σκόρδο
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
    •    2 κ.σ. κορν φλάουρ
    •    ½ κ.γλ. κουρκουμά
    •    ½ κ.γλ. ρίγανη
    •    Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι και προψήνουμε στους 180°C για 10 - 12 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star