Τα γιουβαρλάκια είναι ένα φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, αυτό σκέφτηκε και ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star την πιο νόστιμη συνταγή.
Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές
Υλικά
• 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο)
• ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
• 1 κρεμμύδι
• 1 αβγό
• ½ lt ζωμός βοδινού (ή νερό)
• 1 κ.σ. άνηθος
• 2 κ.σ. μαϊντανός
• ½ φλ. αλεύρι
• 2. Κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
• 2 αβγά
• Χυμός από 2 λεμόνια
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το αβγό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα αβγά σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ζωμό της σούπας.
Σταδιακά προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και φροντίζουμε να πάει παντού. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Δείτε το Breakfast@Star