Αρχή της εβδομάδας και ο Χρήστος Μοίρας μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star μαγειρεύοντας μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες!
Συνταγή για το απόλυτο Smashed Burger
Φυσικά, όπως πάντα, έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές, για να πετύχουν έως και την τελευταία λεπτομέρεια την πεντανόστιμη αυτή συνταγή!
Υλικά της συνταγής
• 1 kg μοσχάρι (ελιά)
• 800 γρ. πατάτες
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.σ. πελτές τομάτας
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κ. γλ. ζάχαρη
• ½ φλ. κόκκινο κρασί
• 1lt ζωμό βοδινού
• ½ κ. γλ. κανέλα
• ½ κ. γλ. μπαχάρι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτές και να δέσει η σάλτσα.
Δείτε το Breakfast@Star