Συνταγή για μερακλίδικα λουκανοπιτάκια

Άλλη μία συνταγή για πίτα που θα σας ξετρελάνει

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο σνακ και να μπορείτε να το καταναλώνετε όλες τις ώρες της ημέρας ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ ιδέα. 

Συνταγές για αλμυρές, πρωτότυπες και πεντανόστιμες πίτες

Ο σεφ έφτιαξε μερακλίδικα λουκανοπιτάκια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Ο Μοίρας έδωσε την τέλεια συνταγή για πίτα!

Υλικά της Συνταγής 

    •    1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
    •    8 λουκάνικα Φρανκφούρτης 
    •    150 γρ. μοτσαρέλα
    •    50 γρ. γραβιέρα
    •    1 αβγό 
    •    Σουσάμι (για πασπάλισμα)


Για τη σάλτσα ντομάτας

•    3 ντομάτες
•     1 κ.γλ. καυτερό μπούκοβο 
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο                          
•    1 κ. γλ. Ζάχαρη        
•    1 κ. γλ. ξίδι βαλσμάμικο 
•    1 κ. γλ. ρίγανη    
•    50 ml κρέμα γάλακτος
•    Αλάτι, πιπέρι                    


Εκτέλεση της Συνταγής 

Αρχικά κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 8 ορθογώνια κομμάτια.  Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις τριμμένες ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.  Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει απαλή.

Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα και τοποθετούμε από πάνω ένα λουκάνικο. Τυλίγουμε σε ρολάκι, κλείνοντας καλά τις άκρες.  Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. 

Δείτε το Breakfast@Star