Αν σας αρέσουν τα κέικ αλλά θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τις κλασικές συνταγές, δοκιμάστε το γλυκό που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας - Η απόλυτη συνταγή!
O σεφ έδειξε στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν κέικ με γλυκό κεράσι.
Cake με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού
Υλικά για Εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
· 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 4 αυγά μέτρια
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
· 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
· 300 γρ. κεράσια από γλυκό του κουταλιού χωρίς τα υγρά
· 100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 3,5%
· 4 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση για Εύκολο κέικ με γλυκό κεράσι
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
· Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 26εκ. με αποσπώμενη βάση στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο.
· Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε γρήγορη ταχύτητα σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για περίπου 3΄.
· Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα όσο χτυπάμε το μείγμα.
· Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι αμύγδαλό, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2΄.
· Προσθέτουμε τα κεράσια μαζί με το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ για 30’’.
· Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 75΄.
· Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει για 15΄.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Δείτε το breakfast@star