Είστε μακαρονάδες και ψάχνετε μία νόστιμη και εύκολη συνταγή; Δείτε αυτή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά
O σεφ έφτιαξε λιγκουίνι α λα πουτανέσκα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία πρωτότυπη αλλά νόστιμη συνταγή
Υλικά για τη σάλτσα πουτανέσκα
· 500 γρ. λιγκουίνι
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
· 5 φιλέτα αντσούγιας ξεπλυμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
· 1 κ.σ. κάππαρη ξεπλυμένη
· 400 γρ. κονκασέ ντομάτα
· 200 γρ. χυμό ντομάτας
· 1/3 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80 γρ. πεκορίνο τριμμένο (Προαιρετικά)
Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή
Εκτέλεση της Συνταγής
· Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα λιγκουίνι. Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
· Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
· Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα φιλέτα της αντζούγιας και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
· Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κάππαρη, τις ελιές, τη ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουμε τα λιγκουίνι και σιγοβράζουμε 4-5’ λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
· Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και αφαιρούμε από τη φωτιά και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό.
· Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά τριμμένο πεκορίνο.
Δείτε το breakfast@star